Published On: Sub, ruj 17th, 2016

Objavljene poruke između terorista i ISIS-a: Ne koristi nož, nego sjekiru. Šteta će biti veća!

Njemačke novine Süddeutsche Zeitung objavile su jezivu prepisku ISIS-ovca uoči napada u Njemačkoj u srpnju. Za njemačku policiju te poruke su najbolji dokaz da su napadači, Riaz Khan Ahmadzai i Mohammad Daleel, bili u komunikaciji s terorističkom ‘središnjicom’ sve do samih početka napada, prenosi Jutarnji list.

Afganistanac Riaz Khan Ahmadzai ubijen je od strane policije 18. srpnja nakon što je u vlaku u Wurzburgu ozlijedio petero ljudi. Poruke koje posjeduje policije svjedoče da je Ahmadzai u početku htio koristiti nož, ali je onda dobio novi savjet od njegovog nadređenog.
– Ne nož, koristi sjekiru. Šteta će biti veća.
Dan ranije ‘središnjica’ je tražila Afganistanca da izvede nekakav napad automobilom, ali se Ahmadzai požalio da ne zna voditi auto i da nema vremena učiti, jer ‘želi u raj već večeras’…
Nekoliko minuta uoči napada terorist je poslao poruku ‘počinjem’, a ubrzo je stigao i odgovor.
– Brzo ćeš u raj.
Nekoliko dana poslije sirijski tražitelj azila, Mohammad Daleel, detonirao je eksploziv na glazbenom festivalu Ansbachu. Srećom, zadatak nije odradio baš najbolje, jer na kraju je ubio samo – sebe. Uoči festivala hvalio se nadređenima da je pomno izabrao tu manifestaciju izabrao jer će tamo biti puno ljudi.
– Sve ih poubijaj! Neka svi leže nepomično na tlu… – stigao je odgovor.
Međutim, kada je Mohammad vidio kakvo je osiguranje na festivalu, počeo se predomišljati…
– Probij se kroz policiju i utrči među ljude – stigla je prva poruka, a kasnije je bilo vidljivo da su se šefovi uznemirili kada su shvatili da čovjek oklijeva. Rekli su mu da ide u neki restoran i tamo se raznese.
– Što se događa s tobom? Ja bih to napravio makar ubio samo dvoje ljudi. Vjeruj u Boga i kreni prema restoranu.
Srećom, to se nije dogodilo. Ipak je krenuo na festival, gdje mu plan nije upalio. Ozlijedio je 15 ljudi, a ubio samo sebe, piše Jutarnji list.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>