Subota, 15 lipnja, 2024

Obitelj Todorić: Evo bez čega bi sve mogli ostati

Must Read
Obitelj Todorić u vlasništvu ima jako puno nekretnina, a vila u Medveji prva je bez koje bi mogli ostati

Jahta Jana Ivice Todorića prije nekoliko je dana završila bubnju, a vrijednost joj je 1,4 milijuna eura. Čeka se kupac, a novac koji će se dobiti od prodaje namijenjen je za podmirenje dijela Agrokorovog duga. Može se razgledati u Zadru, gdje se nalazi dok se ne nađe kupac.

Na dražbu će vjerojatno i Todorićev helikopter, te vila u Medveji, pored Opatije. Podsjetimo se što se sve obitelj Todorić ima i što bi od svega toga moglo biti prodano.

Jahta Jana | Author: Dino Stanin/PIXSELLDINO STANIN/PIXSELL

Obitelj Todorić već je godinama najbogatija obitelj u Hrvatskoj, a osim poduže list kompanija koje imaju u svom vlasništvu, Todorići su veliki ljubitelji skupih, lijepih i luksuznih stvari.Najupečatljiviji su naravno Kulmerovi dvori na brijegu u Šestinama. Prema imanju koje se prostire na 55.000 četvornih metara ulicom Himper vodi drvored nakon kojeg se uzdiže dvorac oker boje utopljen u uredno pošišanu zelenu travu.

Kulmerovi dvori | Author: Sanjin Strukić (PIXSELL)SANJIN STRUKIĆ (PIXSELL)

Dvorac na jedan kat dugačak je 54 metra i središnji je objekt imanja. Iz predvorja na prvi kat, kao u seriji “Dinastija”, vode spiralne stube. Stilski namještaj u dvorcu dijelom je nabavljen u Hrvatskoj, a dijelom u inozemstvu.U prizemlju je i nekoliko salona, do vinskog podruma i ogromne garaže vodi lift, a obitelj se u dvorac uselila prije desetak godina. Tamo živi cijela obitelj, a svaka obitelj je u zasebnom krilu.

Garaža je ogromna, a stariji sin Ante veliki je ljubitelj automobila Porsche, kakvih u garaži ima nekoliko, među kojima i Porsche Cayenne Todorićeve supruge Vesne koja je izradila personalizirane tablice – VT.

Obitelj posjeduje helikopter Bell 427, te jahtu Jana. Osim Kulmerovih dvora, Todorići imaju još luksuznih nekretnina.

Vila obitelji Todorić u mjestu Medveja | Author: Goran Kovacic (PIXSELL)GORAN KOVACIC (PIXSELL)

Među njima je vila u Medveji kod Opatije, te kuća u Gorskom kotaru, nekad poznata Čarobna koliba koju su Todorići kupili nakon što su više puta tamo provodili odmor. Kuća i okućnica se prostiru na 8000 četvornih metara, sama kuća velika je 200 kvadrata, a sagrađena je 2007. godine.

Helikopter Ivice Todorića na heliodromu na Žitnjaku | Author: Grgur Zucko (PIXSELL)GRGUR ZUCKO (PIXSELL)

Koliba je sagrađena od ručno obrađenih trupaca smrekina i jelina drveta, podovi su obloženi porculanskim pločicama, a većina namještaja ručni je rad, počevši od stolova i stolaca, do kreveta… Kamin, podno grijanje, sauna, bazen samo su dio “opreme” ove kuće u srcu Ravne gore.Todorići su vlasnici jahte Jana. 

Jahta Jana | Author: Dino Stanin/PIXSELLDINO STANIN/PIXSELL

To je motorna jahta Riva 85 Opera. Jahta je proizvedena 2006. godine i ukupne je dužine gotovo 24 metra.

Jahta Jana | Author: Dino Stanin/PIXSELLDINO STANIN/PIXSELL

Obiluje gomilom luksuznih detalja, a do sada se javilo 15-ak zainteresiranih kupaca.

Jahta Jana | Author: Sanjin Strukić (PIXSELL)SANJIN STRUKIĆ (PIXSELL)

Todorići su unatoč ovim rezidencijama zadržali i staru kuću na Pantovčaku, u kojoj su živjeli prije preseljenja u Kulmerove dvore, a koja se nalazi nasuprot predsjedničkih dvora.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -