Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Obilježena 19.obljetnica stradanja bošnjačkih civila u Mokronogama

Must Read

Izaslanstvo općine Tomislavgrad predvođeno  načelnikom Ivanom Vukadinom jučer je sudjelovalo u obilježavanju 19. obljetnice stradanja bošnjačkih civila u Mokronagama kod Tomislavgrada.

Prigodnu molitvu za stradale žrtve uz nazočnost mještana te predstavnika vjerskog i društvenog života predvodio je glavni duvanjski imam Edin efendija Kukić.

U organizaciji Islamske zajednice Tomislavgrad obilježavanju spomenute obljetnice stradanja bošnjačkih civila nazočio je i mostarski muftija Seid efendija Smajkić. 

Naime, na jučerašnji dan 1993. godine iz svojih je domova u Mokronogama odvedeno i mučki ubijeno devetoro civila bošnjačke nacionalnosti tijekom bošnjačko hrvatskog sukoba.

Za ovaj zločin postupak se vodio protiv trojice pripadnika HVO-a nakon čega je Ivan Baković 1999. godine odlukom predsjednika Sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu osuđen u odsutnosti na 15 godina zatvora, dok su drugooptuženi Albert Topić i trećeoptuženi Petar Majić u nedostatku dokaza oslobođeni optužbe. Nakon što je Baković uhićen, također je bio na suđenju na Županijskom sudu u Livnu gdje je ponovno proglašen krivim 2004 godine, otišao je u zatvor gdje je umro 2010. godine.

Fena

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo da je ovako bilo s Miloševićem i Đukanovićem…

Zamislimo da je dakle, JNA bila daleko jača nego što je bila i da je preko noći okupirala Hrvatsku...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -