Published On: Čet, stu 3rd, 2016

Obama: Na kocki su sudbina SAD-a i svijeta

Američki predsjednik Barack Obama pozvao je u četvrtak demokrate svih etničkih pripadnosti da izađu na izbore i daju glas Hillary Clinton, upozorivši da su na kocki sudbina SAD-a i svijeta..
Na skupu u Sjevernoj Karolini istaknuo je da je republikanski protukandidat Donald Trump prijetnja teško stečenim građanskim slobodama.
Trump mu je uzvratio da bi trebao prestati agitirati za Clinton i usredotočiti se na vođenje zemlje.
“Nitko ne želi još četiri godine Obame”, izjavio je Trump pristašama u Pensacoli na Floridi.
Dodao je da je Clinton posljednjih dana “nije baš svoja”.
“Sudbina republike na vašim je leđima”, istaknuo je Obama simpatizerima demokrata u Chapel Hillu, u ključnoj saveznoj državi Sjevernoj Karolini.
“Ja nisam na kocki, ali reći ću vam što jest – poštenje, uljuđenost, pravda, napredak, na kocki je naša demokracija”, rekao je predsjednik.
U završnici još uvijek neizvjesnih američkih izbora bespoštedna borba Hillary Clinton i Donalda Trumpa dodatno se zaoštrila nakon žestokih osobnih napada i stalnih optužbi za nesposobnost.
Republikanski kandidat je u srijedu ponovo zapucao iz svog raspoloživog oružja, šest dana prije izbora: njegova demokratska suparnica mogla bi potaknuti “treći svjetski rat” uđe li u Bijelu kuću i kriva je jer je dopustila da u Sjedinjene Države uđu “najopasniji i najagresivniji ilegalci” dok je bila na dužnosti državne tajnice, upozorio je.
tportal.hr

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>