Published On: Pet, kol 16th, 2019

O ukidanju nastupa: Tužni smo zbog nastale situacije u kojoj je najveći gubitnik festival

Nakon objave Martininog nastupa zaprimili smo ružne komentare povodom njezinog nastupa zbog njezinih javnih istupa te smo je kontaktirali i izvjestili o istima.

Slijedom ‘nemile hajke’ koja je, kako navode iz direkcije Evergreen Festa Čitluk, nastupila nakon otkazivanja nastupa književnice Martine Mlinarević, s ovog festivala su se obratili službenim priopćenjem.

”Nakon objave Martininog nastupa zaprimili smo ružne komentare povodom njezinog nastupa zbog njezinih javnih istupa te smo je kontaktirali i izvjestili o istima.

Odluka da događaj otkažemo je bila na Martinin prijedlog koji smo i prihvatili, a sve sa ciljem izbjegavanja bilo kakvog mogućeg incidenta. Osobno mislim da bi Martinin događaj protekao u odličnoj atmosferi kao i dva njena dosadašnja nastupa na Evergreen Festu”, navode s ovog festivala.

Ističu kako razlozi njihovog opreza dolaze od prethodnih nemilih događaja gdje su se izvođači (Edo Maajka i Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sekson ) odlučili na ”provociranje publike neprimjerenim vicevima o Međugorju koje se nalazi u neposrednoj blizini te je svima nama u srcu. Podržavamo pravo na drugo mišljenje, ali osuđujemo svaki vid izrugivanja na toj osnovi.”

Ističu kako je cilj ovoga projekta bio da doprinese društveno-kulturnom boljitku Brotnja, a ne da se preko njega vode bilo kakve bitke i skupljaju bodovi.

”Tužni smo zbog nastale situacije u kojoj je najveći gubitnik ovaj festival kojem je ovim ugrožena daljnja egzistencija. Cijenimo i zahvalni smo svima koji su nam se obratili za objašnjenje bez prethodne osude”, stoji u priopćenju direkcije festivala.

Nakon reagiranja direkcije festivala ponovno se oglasila i hercegovačka književnica koja je istaknula kako organizatori festivala ”nijednom jedinom riječju nisu izrazili želju da je nakon zaprimljenih prijetnji i dalje ostave u festivalu.”

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare