Published On: Pon, sij 1st, 2018

Novogodišnja čestitka Kim Jong-una: ‘Tipka za nuklearni napad je uvijek na mom stolu’

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un u ponedjeljak je u svom novogodišnjem obraćanju poručio da Sjedinjene Države neće moći započeti rat protiv Sjeverne Koreje sada kad ta država može pogoditi američki teritorij svojim nuklearnim naoružanjem.

“Cijele Sjedinjene Države su u dometu našeg nuklearnog oružja, a tipka za nuklearni napad uvijek je na mom stolu. Ovo je stvarnost, a ne prijetnja”, rekao je Kim Jong-un.

Južnokorejska agencija Yonhap prenosi kako je sjevernokorejski čelnik pozvao na masovnu proizvodnju nuklearnih i balističkih raketa te je proglasio da je njegova država u 2017. postala nuklearna sila.

“Iskoristit ćemo to oružje kad sigurnost države bude pod prijetnjom”

Naglasio je da će Pjongjang iskoristiti to oružje samo kad sigurnost države bude pod prijetnjom.

Sjevernokorejski čelnik je u govoru rekao i kako dvije Koreje trebaju poboljšati svoje odnose te da je put prema dijalogu otvoren.

Kim Jong-un razmatra slanje sjevernokorejske sportske delegacije na Olimpijske igre koje će se u veljači održati u južnokorejskom Pjongčangu te je otkrio kako bi se dvije Koreje u bliskoj budućnosti trebale sastati kako bi raspravile o toj temi, prenosi Hina.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare