Published On: Pet, ožu 15th, 2019

NOVO KAZNENO DJELO: Mektić nastavlja s pritiscima na glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić

Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, ispitan je u Tužiteljstvu BiH zbog okolnosti na izjave koje je dao u protekla dva dana, a koje se odnose na navodnu obavještajnu aferu u BiH. Ministar u tehničkom mandatu nastavio je s pritiscima na glavnu tužiteljicu Tužiteljstva BiH kazavši da Tužiteljstvo želi prikriti rodbinske veze s tužiteljima i akterima ove priče.

Riječ je o Mektićevim tvrdnjama da su hrvatski obavještajci i diplomati pokušali vrbovati selefije kako bi prenosili naoružanje u mesdžide u Zeničko-dobojskoj županiji, piše Dnevni avaz.

Zbog njegovih izjava, ali i natpisa pojedinih medija, Tužiteljstvo BiH službeno je formiralo predmet kako bi hitno provjerilo sve ove navode.

Po izlasku iz Tužiteljstva, Mektić je kazao medijima da smatra da je rad Tužiteljstva u ovom slučaju bio tendenciozan.

– Smatram da je ovo tužiteljstvo radilo zlonamjerno i tendenciozno. Nije im cilj bio utvrditi što se dogodilo, već tko je što rekao – kazao je Mektić prilikom izlaska iz Tužiteljstva BiH.

Podsjetio je i da su mnogi ranije izjavljivali da se u BiH nalaze teroristički kampovi, međutim, opet, kako je kazao, nitko ništa nije poduzeo.

– Ja sam potvrdio ono o čemu su me sigurnosne agencije obavijestile. U Tužiteljstvu su me pitali otkud mi ove informacije, a samo sam ih podsjetio da sam ja ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine te da me nadležne agencije svakodnevno obavještavaju o ovim i sličnim aktivnostima – kazao je Mektić.

Na kraju je dodao da se u Tužiteljstvu žele zaštititi prijateljsko-rodbinske veze s tužiteljima i akterima cijele priče.

U rujnu prošle godine Općinski sud u Sarajevu naredio je ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću da zbog klevete mora isplatiti glavnoj tužiteljici Tužiteljstva BiH Gordani Tadić 3.000 KM, podsjeća Hrvatski Medijski Servis.

Glavna tužiteljica tada je, nakon Mektićevih neistina, od Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH (VSTV) i Vijeća ministara BiH tražila da poduzmu sve mjere i radnje s ciljem njene zaštite kao nositelja pravosudne funkcije i vršitelja dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH./HMS/