Published On: Uto, svi. 22nd, 2018

Novinari Faktora i Dnevnog lista (“hrvatskog”) na Mursijevom putu!

Po uzoru na predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdoana  koji je na predizbornom skupu održanom u Zetri, iskoristio svaku priliku da pristalice i podanike pozdravi s četiri prsta, što je simbol terorističke organizacije Muslimansko bratstvo, aktuelni novinar „Faktora“ Ajdin Perčo i donedavni novinar Dnevnog lista Mire Rašića,  Predrag Zvijerac također su objavili fotografiju s ovim pozdravom.

(Predrag Zvijerac trenutno radi na Radio Slobodna Europa. Već smo pisali kako je nekadašnji slavni RFE postao sarajevski prostor za jednoumlje nekadašnjih komunista i militantni šovinizam nad svima koji drugačije misle. Takvi šovinisti Amerikancima su se prodali kao socijaldemokrate i obmanuli ih. Na dnevnoj bazi šire šovinizam, dezinformacije i jezik mržnje. No, pored svega toga, nije nam jasno kako je na RFE-u posao mogao dobiti netko ove ideologije budući da je RFE pod direktnim vlasništvom State Departmenta.  op.poskok)

Inače, radi se o mediju iz grupacije kojoj pripada i SAD-ov tjednik „Stav“, a koji su osnovani turskim novcem prvenstveno kako bi u BiH eliminirali protivnike i kritičare politike Bakira Izetbegovića. Tako su se na lomači „Faktora“ i „Stava“ našli svi oni koji su napisali ili izgovorili riječ protiv Izetbegovića i SDA.

Da postoji izuzetno jaka sprega Bakirovih medija s politikom turskog predsjednika, pokazuje i sljedeći primjer. Emina Šećerović-Kašli (Kasli) predsjednica je udruženja Unija europskih demokrata Balkana, koje je organiziralo skup u Zetri, i istovremeno zamjenica glavnog urednika turkofilskog magazina „Stav“. 

Muslimansko bratstvo davno je stavljeno pod lupu zapadnih zemalja. Pokazuje to i primjer iz 2014. godine, kada je David Cameron, tadašnji premijer Velike Britanije, naredio britanskoj obavještajnoj službi da provede istragu protiv te islamističke organizacije. Tako su još jednom novinari Bakirovog biltena pokazali da su na Mursijevom putu.

Podsjećamo, bivši ambasador BIH Husein Živalj, zbog kontakata sa Muslimanskim bratstvom u SAD-u tijekom napada na WTC tornjeve stavljen je na crnu listu. US je napustio sutradan nakon rušenja tornjeva. CIA je kasnije objavila da je čak 6 napadača na WTC nekada pripadalo Armiji BIH.