Published On: Uto, kol 31st, 2021

Novinar ‘Novosti’ Karačića nazvao ‘Thompsonovim kerom’, ovaj njega kujicom…

Na društvenim mrežama brojni su komentari u kojima se korisnici rugaju Jerku Bakotinu, novinaru ‘Novosti’ i lupiga.com koji podržava Danku Derifaj, zbog odgovora odvjetnika Davorina Karačića, koji zastupa pjevača Marka Perkovića Thompsona, na njegovu objavu kojoj ga naziva psetom, ‘Thompsonovim kerom’.

“Oglasio se i Thompsonov ker Davorin Karačić, ne odolivši, naravno, da svoje priopćenje začini s par šovinističkih primjedbi. A ako skrolate malo niže njegovu fejs stranicu, naći ćete lijep niz rasističkih opaski o Afganistancima, zbog kojih bi u Njemačkoj bio pod istragom”, objavio je novinar ‘Novosti’, koje dobivaju oko 300 tisuća kuna mjesečno iz proračuna RH.

“Stanovita osoba nesportske fizionomije i lošeg pokušaja izvedbe intelektualnog looka&outfita, me proglasila Thompsonovim kerom.
I to je hijerarhijski viša razina od njega, pošto isti djeluje kao kujica”, stoji u Karačićevom odgovoru na poruke ‘ljubavi i mira’, iz pozicije koju mu je Bakotin dodijelio, a koji se širi društvenim mrežama.

U njegovim drugim objavama jasno je vidljivo kako brani provalu Derifaj na terasu kuće obitelji Perković.

“Moj duboki naklon, maestra Danka Derifaj”, stoji u jednoj objavi.

“Ukratko, Perković Marko je za dom nespreman. Inače mu ne bi prodali nešto što nije njihovo, odnosno muda pod bubrege, pa ni on danas ne bi imao bazen i vrtal na tuđoj parceli”, piše u drugoj objavi.

“Čestitke Danka Derifaj i ekipi RTL-a na odličnom poslu. Hrabro, profesionalno i jebeno važno. Još jedan dokaz da je i ovaj prodavač nacionalizma tek pripadnik neformalnog imovinskog pokreta.


S druge strane, gadljivo je gledat bagru po fejsbuku koja je ustala u obranu “privatnog vlasništva”, stoji u objavi od 14. kolovoza.

Obrana Derifaj u ‘Novostima’

Dva dana nakon objave u kojoj Karačića naziva ‘kerom’ Bakotin je objavio članak u ‘Novostima’ u kojoj brani neobranjivo – provalu RTL-ove Derifaj – pritom Thompsona nazivajući ‘nacionalističkim bardom’, a Narod.hr optužujući za hajku na novinarku.

Osim o Derifaj Bakotin ima i druge zanimljive objave koje odražavaju njegove stavove, a u nastavku izdvajamo neke od njih.

Ljubitelj Goldsteina

Na jednoj od ranije objavljenih fotografija vidi se kako čita knjigu Ive Goldsteina, s kojim je sredinom kolovoza napravio intervju za ‘Novosti’.

Oluja kao ‘zločin’?

“Policija i DORH isljeđuju gradonačelnika Borova koji je Oluju nazvao zločinom, što je suludo. Srećom da živimo u najboljem od svih mogućih svjetova, za razliku od Jugoslavije u kojoj se išlo u zatvor ako bi rekao da si Hrvat.
Oluja sigurno nije samo zločin, a okrstiti je samo kao takvu je zasigurno pogrešno i nekonstruktivno. To je stav koji prije svega odbija sagledati odgovornost i zločine vodstva Krajine, koje je najodgovornije za događanja iz 1995. Oluja je i posve legalna i legitimna akcija, ali su, međutim, njene posljedice i potezi tadašnjeg vodstva u mnogo toga značile etničko čišćenje, što je dobar dio u hrvatskom vrhu priželjkivao. Dovoljno je poslušati tadašnje izjave Franje Tuđmana. O stotinama izmitraljiranih baba i didova po Krajini i tisućama spaljenih kuća neću niti govoriti.
Međutim, ovaj slučaj bjelodano pokazuje dvije stvari:
1) da oko Oluje ne postoji nikakav konsenzus između Hrvatske i njenih Srba, 25 godina oko rata. Što je bijedno i tragično.
2) da suvremena Hrvatska država pendrekom sprečava mišljenja koja diraju u njene mitske svetinje. Licemjerno, bijedno, tragično”, stoji u jednoj njegovoj objavi o Oluji.

Podrška Možemo.

“Bome, kad je Možemo! odlučilo da im vraćanje Titovog trga nije tema, dakle kad su pristali na diktat ekstremne desnice, kritiziralo me se da namećem prazne ideološke teme, bez realnog značenja za život ljudi. Uvažavao sam taj argument, ako se i nisam posve slagao s njim, ali što mislite sada, kada se poklonilo F.T., ocu domovine, autokratu i sudioniku udruženog zločinačkog poduhvata?
I dalje mislim da su najbolja od postojećih opcija, ali bilo je vrijeme kad je to i SDP bio. Bilo bi dobro da ta polupropala partija nije njihova budućnost.
Edit: Ispravka: Vijenac zaista nije položila stranka, nego dogradonačelnik Luka Korlaet u ime Grada Zagreba. To jest razlika. Ali je svejedno ozbiljan promašaj, barem ako govorimo o vrijednostima koje bi ta stranka trebala zastupati”, piše u objavi.

Što se dogodilo oko provale Derifaj kod Perkovićevih?

Podsjećamo da je odvjetnik Marko Višić poslao medijima dokaze o vlasništvu kuće i terase u koju je provalila RTL-ova novinarka Danka Derifaj.

“Nije točno da je g. Marko Perković krov susjedne zgrade prisvojio kao dio svoje terase, niti je točno da su terasa i dvorište kuće u kojoj živi obitelj Perković s 5 maloljetne djece suvlasništvo svih stanara zgrade na adresi Ivana Pavla II. 23, Split”, ističe odvjetnik Marko Višić koji vodi sporove za zaštitu vlasništva obitelji g. Marka Perkovića.

Usprkos tome, Derifaj i RTL-ova ekipa kontinuirano prikazuju kako Thompson “tvrdi da je to njegov krov, dapače, potpuno ga je prisvojio.”

Kako bi izmaknuli činjenici da su RTL-ova novinarka Derifaj, njihov snimatelj i Thompsonov susjed Miodrag provalili na posjed Perkovićevih, RTL pokušava prikazati cjelokupni građevinski projekt – u kojem obitavaju i drugi stanari – kao protuzakonit.

“Građevinski projekt na Žnjanu od početka je mimo zakona. Prenamjena objekta je suprotna građevinskoj dozvoli, apartmani su pretvoreni u stambeno naselje, bez vrtića, škole i Doma zdravlja. Oteti su krovovi koji su zajednički dio zgrada”, stoji u prilogu.

“Samo nabrojeno u prilogu je dovoljno za ništetnost niza učinjenih pravnih poslova, a dovodi u pitanje i niz sudskih odluka. No, i protuzakonite sudske odluke imaju pravne učinke pa zato na Žnjanu i imamo neviđeni građevinski nered. Sve opisane situacije u ovom prilogu su trenutno predmet sudskih ili upravnih sporova”, ustvrdila je ekipa RTL-a.

Podsjetimo, novinarka RTL-a Danka Derifaj s Thompsonovim susjedom Brankom Miodragom i snimateljem, ušla je u dvorište obitelji Perković gdje je, kako je napisala na Facebooku, ”bila na novinarskom zadatku od javnog interesa”, zanemarujući što su u kući bila sama maloljetna djeca i prethodne sudske presude o imovinsko-pravnom sporu. Njihov su pohod zabilježile i kamere:

Nepovredivost doma jedna je od najvećih vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske. Po Kaznenom zakonu, kaznena djelo iz članka 141. koje se odnosi na narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora te iz članka 144. vezano uz neovlašteno slikovno snimanje, progone se po prijedlogu ili privatnoj tužbi oštećene strane – što znači ukoliko oštećenik podnese prijedlog za kazneni progon, a ne po službenoj dužnosti.

Temeljem navedenog, odvjetnik Davorin Karačić zaštitio je Ustavom RH zajamčena prava Marka Perkovića Thompsona. U Splitu je u ponedjeljak Marko Perković podnio kaznenu prijavu te prijedlog za kazneni progon protiv osoba osumnjičenih da su na štetu njega i njegove obitelji počinili kaznena djela iz članka 141 i 144 Kaznenog zakona koji se odnosi na “narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora”.

Izvor: narod.hr

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
šimeđodan
šimeđodan
1 godina prije

Zanimljivo bi bilo istražiti financijsku vezu između ovih likova, nvo-a i odreDŽenih ambasada, onih strateško-savezniĆkih..

LAŽNIbolešnjaki
LAŽNIbolešnjaki
Šta ti kažeš na ovo?  šimeđodan
1 godina prije

nema se tu što istražiti. ZNA SE! najmilija ambasada upravlja preko najnižih, bezličnih činovničića koji prde u klimatiziranim uredima… ZNA SE! ko ih sluša; i vladajući i nevladajući.

Risovčanin
Risovčanin
1 godina prije
  • Ni poskočad se tako ne odnose mizerno dok kevću,,al su ovi gadljivi do boli ,,Pu Pu Pu bljak..pu
Anonimacmiki
Anonimacmiki
1 godina prije

A tko je ovaj jerko ili jerka,nisam siguran kojeg je spola,al vidi se po njemu/njoj da ga voli primit u bulju.vjerovatno se zbog nesigurnosti u svoj spolni idenntitet tako ponasa,pa lijeci svoje komplekse tako sto napada druge…

LAŽNIbolešnjaki
LAŽNIbolešnjaki
1 godina prije

kad moralno dezorijentiranom orjunašu paradašu kažeš kujica, on to ispravno razumije kao stražnja muška kurvica. tu bradonji ne pomažu fensi kokteli utjehe ni lajanje na normalne i bolje od sebe… nećeš u čevoglave, nisi ni prije!

Ljevičar
Ljevičar
1 godina prije

Realno, iako sam ljevičar, od covid-histerije sam debelo protiv te ljevičarsko-medijske gnomadi koja želi da živimo u podrumu i pušimo si čuen međusobno.No ova situacija pravo nije čista, govorim o imovinsko-pravnim odnosima, po meni pravna logika je ipak više protiv Thompsona iako su mi naporni ti RTL-ovci, DErifaj i sl….ovo je još jedna pokazatelj da je problem br.1 u susjednoj Hrvatskoj sudstvo….loše jako loše sudstvo

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

av…av…da me kerovi razumiju