Published On: Pon, srp 25th, 2016

Novi napad u Njemačkoj: Napadač poginuo 12 ranjenih

ANSBAH – Jedna osoba je poginula, a 12 je ranjeno u eksploziji u baru u gradu Ansbahu na jugu Njemačke, javljaju svjetski mediji. Sirijac star 27 godina, kojem su njemačke vlasti odbile izdati azil, izveo je sinoć napad bombom na glazbenom festivalu u Bavarskoj, pri čemu je sam stradao, au eksploziji je ranjeno 12 ljudi.

Ovo je četvrti napad koji se dogodio u Njemačkoj za manje od tjedan dana. Gradonačelnik tog grada kaže da je uzrok “eksplozivna naprava”, kao i da ne treba isključiti da je bilo više eksplozija.

Policija je blokirala područje oko bara u kojem se dogodila eksplozija, a navode da je u napadu poginuo samo napadač. Incident se dogodio u središnjem dijelu grada, blizu oblasti u kojoj je u tom trenutku tjedna bio glazbeni festival koji je trajao čitavog vikenda, piše “Guardian”.

Evakuirano je 2.500 ljudi, a festival je prekinut. Identitet napadača trenutno nije poznat, kao ni sam uzrok napada. Lokalni mediji navode da nitko od ozlijeđenih nije u ugroženom stanju, iako je troje teže ozlijeđeno.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>