Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Novi ministar sigurnosti pokazao ”uvjerenje o nekažnjavanju”

Must Read

Novi ministar sigurnosti u sazivu Vijeća ministara BiH je Nenad Nešić (DNS). Nešić je danas svečano položio zakletvu na obavljanje ministarske funkcije i dlužbeno preuzeo dužnost.

Također, tijekom današnjeg obraćanja medijima nakon preuzimanja dužnosti, Nešić je novinarima pokazao ”uvjerenje o nekažnjavanju”, koje se izdaje u svrhu nabavke oružanog lista – piše N1.

Predsjednik Demokratskog saveza (DNS), bio je zastupnik u Zastupničkom domu PS BiH. Rođen je 4. srpnja 1978. godine u Sarajevu. Oženjen je Majom s kojom ima dvoje djece i živi u Istočnom Sarajevu. Na Pravnom fakultetu u Novom Sadu stekao je zvanje diplomiranog pravnika. Od 2006. do 2007. godine bio je pripravnik u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo. U toj se instituciji njegova karijera i nastavlja: do 2014. godine radio je kao inspektor kriminalističke policije. U periodu od 2016. do 2020. godine obavljao je funkciju v.d. direktora Javnog poduzeća ”Putevi Republike Srpske”. Na Općim izborima 2018. godine osvojio je mandat u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

2020. MUP RS je priopćio kako je protiv tada već bivšeg v.d.direktora Nešića podnesen Izvještaj Okružnom javnom tužiteljstvu u Banjaluci zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Nenad Nešić prošao je sve provjere SIPA-e, OSA-e i SIP-a. Članovi njegove stranke (DNS) više puta su bili na meti ”napada” u kojima su im zapaljena privatna vozila. Među njima je i njegov brat Predrag Nešić.

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo da je ovako bilo s Miloševićem i Đukanovićem…

Zamislimo da je dakle, JNA bila daleko jača nego što je bila i da je preko noći okupirala Hrvatsku...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -