Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

NOVALIĆ: Trošarine omogućavaju da se za 6-7 godina izgradi cijeli koridor Vc

Must Read

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić kazao je da trošarine neće donijeti blagostanje, ali da će popraviti situaciju u jednom segmentu.

On je gostujući u Novom danu na N1 govorio o trenutnoj situaciji u Federacije, te brojnim aktualnim temama bh. političke realnosti.

Novalić kaže kako Vlada ima ograničene mogućnosti kad je u pitanju zdravstvo.

“Problemi zdravstva su jako duboki, imamo zdravstvo koje se ne mijenja 30-40 godina, a vrijeme se promijenilo, tehnologije. Mi nismo našli nijedan način da ozdravimo zdravstvo, a dometi Federacije u zdravstvu su jako mali”, naglasio je federalni premijer.

Prema njegovim riječima, dug Federacije je smanjen.

”Ukupni dugovi su bili 6 milijardi i 200 milijuna, sad su 5 milijardi i 600 milijuna. Smanjujemo dug Federacije. Bila je moda da se troši. Zatekli smo unaprijed potrošeno što meni koji dolazim iz realnog sektora, nije normalno”, dodao je.

Govoreći o trošarinama naglasio je kako trošarine neće donijeti blagostanje, ali će popraviti situaciju u jednom segmentu.

“Mogli bismo imati 4.5 posto rast bruto proizvoda”, dodao je Novalić.

O usvajanju proračuna Federacije za 2018. godinu, ističe kako proračun mora biti usvojen.

“Mi smo već u zakonskom prekršaju. Mora biti, netko će kazneno odgovarati. Do te mjere se ne možemo igrati sa zakonom, nitko nema to pravo. Narednih 15-tak dana, mora biti usvojen. Proračun usvajaju parlamenti, pitanje za njih je tko opstruira. Nastao je problem zbog pitanja nacionalnih naziva HZHB, prefiksa, to je pitanje dovelo do apstinencije HDZ-a. Jednako škodi i HDZ-u, SDA-u i SBB-u. Kad škodi građanima, onda posredno škodi i onima koje su građani birali”, dodao je.

Na upit koliko kilometara autoputa će biti izgrađeno u 2018. godini, kaže da kao država jamče gradnju inftastrukturnih projekata i energetskog sektora.

“Tuzla je prošla. Imamo dvostruko veće strane investicije što je posljedica stanja ekonomskog u BiH. Ja nisam zbrajao, ne gledamo 2018, trošarine omogućavaju da se u naredni 6-7 godina može izgraditi kompletan koridor Vc. Put gradi novac, a ne vlade i stranke”, naglasio je gost Fadil Novalić./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Predsjednica Gruzije uložila veto na zakon o ‘stranim agentima’

Predsjednica Gruzije, Salome Zurabišvili (Zourabichvili) je u subotu 18. maja uložila veto na zakon o "stranim agentima" kojim se...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -