Nova premijerka: Želimo da žitelji HNŽ-a što prije osjete učinak našeg rada

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) potvrdila je u četvrtak novu Vladu HNŽ-a na čijem će čelu biti Marija Buhač iz HDZ-a BiH.

Buhač je u svom prvom obraćanju medijima rekla kako će njezina vlada u fokus svoga raditi postaviti gospodarstvo, turizam, poljoprivredu, socioekonomske i demografske mjere.

Ovo je prvi put u povijesti da će žena biti na čelu Vlade HNŽ-a, a predsjednica Vlade rekla je kako njezin tim u prosjeku ima starost od 40 godina.

”Smatram da ćemo donijeti novi pristup, novu viziju i novu energiju u radu ove Vlade, a svoj rad temeljit ćemo na strateškom planiranju i strateškom izvršavanju naših aktivnosti, na načelima transparentnosti, dostupnosti i otvorenosti. U izloženim programskim smjernicama ste mogli vidjeti da je naš ključni fokus na dva temeljna pravca, a to su razvoj gospodarstva, temeljen na dvije strateški prepoznate djelatnosti turizma i poljoprivrede, kao i razvoj obrta u smislu samozapošljavanja mladih ljudi i deficitarnih zanimanja. Pored toga, ono što želimo je donijeti set socioekonomskih i demografskih mjera koje će olakšati život našim žiteljima, posebno onim najugroženijim kategorijama stanovništva, mladim ljudima i mladim obiteljima s djecom” – istaknula je Buhač.