Published On: Pet, ruj 15th, 2017

Nova islamistička zastava zastrašuje Hrvate

Zastava radikalnog islamističkog pokreta, kakva je izazvala strah kod Hrvata u mjestu Ljubačama ranije ove godine, pojavila se ovih dana u selu Pascima kraj Tuzle te je ponovno izazvala nelagodu, objavio je Večernji list BiH.

Zastava je postavljena u mjestu Pascima, koje je većinski nastanjeno s bošnjačkim stanovništvom, ali koje graniči s Ljubačama i nedaleko je od drugih naselja u kojima živi veliki broj Hrvata u Husinu i Dubravi, gdje je smještena i tuzlanska zračna luka.

Navodno pripada radikalnom islamističkom pokretu tzv. Kavkaskih emirata

Zastava se nalazi pored velikog objekta u izgradnji uz cestu kojom svakoga dana prođe na stotinu osobnih vozila.

Prema medijskim navodima, zastava s crnom podlogom te bijelim arapskim slovima i sabljom izgledom podsjeća na zastavu kakva je bila izvješena i u Ljubačama, a navodno pripada radikalnom islamističkom pokretu tzv. Kavkaskih emirata.

Ova organizacija zauzima se za odvajanje od Rusije te stvaranje države po islamskim, šerijatskim pravilima. Zapadne zemlje stavile su pokret Kavkaskih emirata na popis terorističkih organizacija.

Isticanje takve zastave nedaleko tamošnje crkve izazvalo je u svibnju ove godine veliku uznemirenost kod Hrvata u Ljubačama, zbog čega ju je policija i uklonila iako se nalazila na jarbolu na privatnom posjedu.