Nedjelja, 26 svibnja, 2024

NJIMA SE NE ŽURI Prosvjede će organizirati na ljeto, a smjenu vlasti tražiti na jesen

Must Read

izet-bajramovicSavez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) nakon održane izvanredne sjednice upriličio je press-konferenciju na kojoj je predstavnicima medija prezentirao buduće aktivnosti.

Kako je istakao predsjednik Saveza samostalnih sindikata Ismet Bajramović, ovoj organizaciji je konačno nakon 10 godina priznata legalnost.

Kad je riječ o aktivnostima SSSBiH, za 26. svibanj je planiran prosvjed upozorenja, čiji je cilj da se izvrši pritisak na izvršnu i zakonodavnu vlast za realizaciju prioritetnih zahtjeva utvrđenih prilikom potpisivanja Protokola između sindikata i nositelja vlasti.

Jedna od točaka dnevnog reda o kojima se govorilo na sjednici bilo je i mogućnost raskidanja Protokola SSSBiH i stranaka “platforme”.

Međutim, na nedavno održanom sastanku predstavnika sindikata i predstavnika vlasti dogovoreno je da se počne raditi na zahtjevima iz Protokola, tako da je raskidanje Protokola zasad odgođeno.

Bajramović je rekao da se od vlasti očekuje da zakonski regulira rad praznikom, uplatu socijalnih potraživanja, zakon o kolektivnom radu…, a jedna od najbolnijih stvari s kojima se Sindikat susreće je rad na crno za koji poslodavci ne snose posljedice.

U suprotnom, do prosvjeda bi moglo doći na ljeto, a ukoliko se situacija ne popravi, na jesen bi se eventualno tražila i smjena vlasti.

Problemi sa zakonima su, kako je rekao Bajramović, što ne budu usvojeni na parlamentima i kad ih Vlada donese.

Primjera radi, na parlamentima je “pao” i zakon o kažnjavanju poslodavaca koji zapošljavaju radnike ilegalno.

“Nećemo više da govorimo kako danas trgovci rade. Moramo to promijeniti, a ne pričati o tome”, rekao je Bajramović.(Fena)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo da je ovako bilo s Miloševićem i Đukanovićem…

Zamislimo da je dakle, JNA bila daleko jača nego što je bila i da je preko noći okupirala Hrvatsku...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -