Published On: Ned, stu 8th, 2015

Njemački filolozi savjetuju: Bez seksa sa izbjeglicma

BERLIN – Savez filologa pokrajine Saksonije -Anhalt upozorio je u svom listu mlade djvojke na opasnost seksualnih odnosa sa izbjeglicama, što je naišlo na kritiku političara i distancu saveznog saveza filologa čiji su članovi uglavnom gimnazijski učitelji, prenose njemački mediji.
O izbeglicama se piše kao o “imigracionoj invaziji” zbog koje su osjećanja Njemaca podijeljena i ljudima od kojih su neki došli iz kriminalnih motiva, kao “mladim, jakim, uglavnom muslimanima” sa seksualnim potrebama.
“Potpuno je normalno da ti mladi, često neobrazovani muškarci takođe imaju i potrebu za seksom”, kaže se u tekstu i postavlja pitanje kako će oni, s obzirom na svoju predstavu o ulozi žene u islamskom svijetu, moći u Njemačkoj da dožive svoju seksualnost ili traže partnera, a da pri tom ne dođu u sukob sa normama njemačkog društva.
U tekstu se dalje kaže, prenose mediji, da postoje mnoge žene i majke odraslih kćerki koje sa zabrinutošću gledaju na to i da postoje priče o seksualnom opterećivanju žena prije svega u svakodnevnom životu, u javnom prevozu ili samoposlugama.
“Kako možemo našim djevojkama , starijim od 12 godina objasniti da se ne upuštaju u površnu, seksualnu avanturu sa sigurno često atraktivnim muslimanima”, postavljaju pitanje zabrinuti učitelji, a iz opozicionih partija kažu da se to graniči sa potpaljivanjem mržnje, prenose mediji.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare