Published On: Čet, ruj 8th, 2016

Nizozemski zastupnik turskog porijekla odbio rukovanje s Netanyahuom zbog Gaze

Nizozemski zastupnik turskog porijekla Tunahan Kuzu u srijedu se odbio rukovati s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom tijekom njegove posjete državnom parlamentu Nizozemske.
Kuzu se nije želio rukovati s izraelskim premijerom kada mu je ovaj pružio ruku tijekom službene posjete Nizozemskoj.
Nakon što mu Kuzu, koji se nalazio pored drugih nizozemskih političara, nije htio uzvratiti pozdrav, izraelski premijer je samo slegnuo ramenima i nastavio hod.

Nizozemski političar turskog porijekla je nakon ovog događaja na društvenim mrežama napisao da je crveni tepih postavljen za Netanyahua dok se zaboravlja veliko krvoproliće u Gazi.
“Dok su ulice Gaze bile crvene od krvi, koja je prolivena iz vena djece u ljeto 2014. godine, ovdje se prostire crveni tepih. To ne zaslužuje rukovanje”, naveo je Kuzu.
Kuzu je, također, nosio bedž s palestinskom zastavom tijekom prijema priređenog povodom posjete izraelskog premijera, prenosi Anadolija.
Na društvenim mrežama se ubrzo pojavio snimak na kojem se vidi kako Kuzu odbija da se rukuje sa Netanyahuom.
Inače, ovaj političar je od ranije poznat po stavovima kojima otvoreno izražava gnjev i protivljenje izraelskoj politici prema Palestincima, a 2014. godine je uložio velike napore da Nizozemska prizna Palestinu kao državu.

Denk-Kamerlid weigert premier Israël de hand te schudden:http://bit.ly/2cAOOZC 

Photo published for Denk-Kamerlid Kuzu weigert premier Israël de hand te schudden

Denk-Kamerlid Kuzu weigert premier Israël de hand te schudden

Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu heeft de uitgestoken hand van de bezoekende Israëlische premier Benjamin Netanyahu woensdag niet geschud. Kuzu, die eerder in de PvdA-fractie zat, is nu actief in de…

nu.nl

Nakon što je odstranjen iz Radničke partije (PVDA) zbog protivljenja prema određenim odlukama stranke u vezi s pitanjem integracije, Kuzu je ranije ove godine pokrenuo stranku “Denk”, s kojom želi zagovarati toleranciju i jednakost za sve građane.
Već dvije godine je zastupnik u Parlamentu Nizozemske.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>