Published On: Fri, Jul 31st, 2020

NITKO TAKO NIJE VRIJEĐAO OVU ČETVRTINU BOŠNJAČKOG PREDSJEDNIČKOG LEGITIMITETA: “Džaferović je neozbiljan čovjek i politička budaletina”

Predsjednik SBB-a i donedavni ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić je pojasnio za N1 kako je u svom mandatu predložio akcijski plan djelovanja u jeku migrantske krize, ali da to nije podržala vladajuća stranka. Kazao je da se nada da ista sudbina neće zadesiti novog ministra Selmu Cikotića.

“Problem migranata traje nekoliko godina i prethodni sazivi VM BiH se nisu posvećivali tom problemu. Ja sam nezadovoljan da imamo proračun koji nije tretirao migrantsku krizu. Ja ne glasujem, ja nisam u Parlamentu, zastupnici glasuju zasebno zato i imaju svoj legitimitet”, kazao je o proračunu i tome da zastupnici SBB-a glasuju po svom nahođenju.

O svom nasljedniku je kazao kako ga memorira kao dobrog ministra obrane: ”Znam da će iz nekih medija imati limitirajuće faktore zbog ranijih nekih napisa, znam kako to može utjecati, ali se nadam da do toga neće doći i da će dobro raditi posao”, istaknuo je i kazao da: “Nije problem što neće dobiti 450.000 KM, moja procjena je da neće dobiti podršku gospodina Šefika Džaferovića da uđe u Identifikaciju. Veći je problem hoće li ministarstvo sigurnosti dobiti podršku vladajuće stranke da se uđe u projekt jačanja sigurnosti BiH kroz identifikaciju migranata za dobrobit BiH. Ja se nadam da će imati više uspjeha od mene i dobiti podršku jer ja tu podršku nisam dobio”.

Podsjetio je da je on osobno predstavio akcijski plan kada je bio na toj poziciji.

“Ne trebam nikome davati savjete, radi se o ozbiljnom političaru”, dodao je za svog nasljednika.

“To što on nije vidio ne znači da nije cijela BiH. Imao sam plan koji sam javno izložio i onaj dan kad sam dao ostavku sam predstavio plan da se migranti deportiraju, u skladu s međunarodnim zakonima i obeshrabrimo ih da dolaze u BiH”, dodao je.

Na tvrdnju da je Džaferović rekao da nije dostavio plan, kazao je: “Džaferović je budala. To je neozbiljan čovjek. Ponovit ću ponovo, radi se o jednoj političkoj budaletini i njegove riječi me ne tangiraju. Nije on moj kolega i drago mi je da on nije moj kolega”, kazao je Radončić./HMS/

Podsjetimo, član Partije SDA, partije koja je dala najveći postotak napadača na WTC, junake naše i vaše mladosti koji su svoja prva bojna iskustva vježbali po Stipićama Livadama i Bugojnima, osvoji je na izborima oko 200.000 glasova Bošnjaka.

Komšić je uzeo sličan broj bošnjačkih glasova. Njih dva skupa nemaju natpolovični bošnjački izborni legitimitet.

Tako da je pitanje imaju li Bošnjaci uopće legitimnog predstavika u Predsjedništvu.  Znači nisu samo Hrvati ugroženi. Nije Bošnjacima lako. Eto vidite. Čak i dva Predsjednika kad nametnu, opet niti jedan ne predstavlja većinsku volju Bošnjaka.

Možda je rješenje da se omogući takav izborni zakon koji bi Bošnjacima omogućio izbor sva tri člana Predsjedništva?

Jer legitimitet nam je važan.