Subota, 15 lipnja, 2024

Nitko ne zna kad će završiti promjene u Federaciji

Must Read

Radojičić je naglasio kako od razina institucija BiH do županija i lokalnih zajednica dolazi do velikih političkih turbulencija za koje nitko u ovom trenutku ne može prognozirati koliko će trajati, prenosi Srna.

-Dolazi do vrlo ozbiljnih sudara između nekoliko krupnih bošnjačkih stranaka i to će sigurno potrajati. To će izazvati posljedice po funkcioniranje organa vlasti, na lokalne izbore a može imati i konkretne ekonomske posljedice ukoliko Federacija ne bude u stanju voditi ekonomske politike u aktualnom vremenu krize, ocijenio je Radojičić.

Prema njegovim riječima, kriza vlasti u Federaciji komplicira ukupne odnose u BiH, ali unutar Republike Srpske neće utjecati na političko stanje i stabilnost.

-U Republici Srpskoj postoji stabilna skupštinska većina i normalno funkcioniraju organi vlasti, rekao je Radojičić.

Podsjećamo, premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić, rekao je kako će se nastaviti rekonstrukcija vlasti u Federaciji BiH.

Nikšić je izjavio kako će SDP BiH u suradnji s HDZ-om BiH nastaviti započeti proces preustroja vlasti bez obzira na protivljenje SDA te HSP. Ponovio je optužbe na račun SDA da je odgovorna za raskid ranije koalicije jer je navodno pokušavala kriminalizirati SDP.

Nišić nije želio posebno komentirati što se može očekivati od predsjednika FBiH Živka Budimira iz HSP-a i potpredsjednika Mirsada Kebe iz SDA ali je potvrdio kako njih dvojicu nije moguće “zaobići” u pokušaju promjene sastava entitetske vlade.

Dodao je kako će stvari postati jasnije nakon što se utvrdi postojanje nove parlamentarne većine u Federaciji BiH.

bitno.ba
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -