Ništa od borbe Hrgovića i Joshue

Posljednja borba koju je Filip Hrgović odradio bila je na nedavnom boksačkom spektaklu u Rijadu, gdje je za otprilike minutu i pol svladao Australca Marka De Morija.

Sljedeća je za prvog izazivača teškaškog pojasa po IBF-u trebala biti između pobjednika meča između Oleksandra Usika i Tysona Furyja ili protiv broja 2 na IBF ljestvici, a to je Anthony Joshua.

Sada je jasno da se ova druga opcija neće tako brzo realizirati jer je Joshua ugovorio meč s bivšim UFC-ovim prvakom Francisom Ngannouom.

Podsjetimo, Hrgović čeka da Usik i Fury odrade svoju borbu i da onda protiv pobjednika napadne pojas prvaka. Bez obzira na ishod te borbe, teško je očekivati da će pobjednik ispoštovati obvezu prema IBF-u i boriti se s Hrgovićem. Najvjerojatnije će napustiti tu verziju titule svjetskog prvaka i odraditi revanš, za koji će interes biti daleko veći nego za borbu protiv hrvatskog boksača, piše Index.hr.

Helwani potvrdio da je borba dogovorena

U takvom scenariju Hrgović bi se onda trebao boriti za slobodnu titulu protiv Joshue. Da bi i tu borbu mogao propustiti, dao je naslutiti boksački novinar Michael Benson, koji je prvog dana siječnja napisao da Joshua, osim s Hrgovićem, može u ring i s drugim suparnicima.

Zhilei Zhang i Francis Ngannou bili su navedeni kao opcije, a MMA insajder Ariel Helwani sad navodi da će se Joshua boriti s Ngannouom, bivšim UFC-ovim prvakom teške kategorije, koji je nedavno odradio vrlo dobar boksački meč s Furyjem.

Ngannou je najveću svjetsku MMA organizaciju napustio kao aktivni prvak jer mu nisu odgovarali financijski uvjeti koje mu je predsjednik Dana White ponudio. Vjerovao je da drugdje može zaraditi puno veći novac, posebno u boksu, i taj mu se potez isplatio jer je 28. listopada skoro pobijedio kralja teške kategorije Furyja i time se doveo u sjajnu poziciju kao vrlo poželjan suparnik za sve boksače u vrhu svjetskih ljestvica, piše Jabuka.tv.

Bivši svjetski prvak Joshua je jedan od njih i, prema najavi, njegovu borbu s Ngannouom treba očekivati početkom ožujka.

Inače, Joshua nikako ne može preskočiti Hrgovića ako želi biti svjetski prvak. Ako Britanac odustane od borbe protiv hrvatskog boksača, Hrgović će se jednostavno boriti protiv idućeg na listi sve dok netko ne pristane na tu borbu. Ako ne dođe do meča protiv Joshue, tri glavne opcije po IBF ljestvici za borbu s Hrgovićem su Joseph Parker, Jared Anderson i Frank Sanchez./HMS/

more recommended stories