Nijemci zbunjeni: Tko to šiša Angelu Merkel i nogometaše?

U Njemačkoj je trenutno aktualno pitanje o kojemu se u travnju prošle godine, za vrijeme potpunog zatvaranja, raspravljalo i u Hrvatskoj – tko radi frizure političarima u vrijeme kada je zabranjen rad fizerskim salonima?

– Dok je kosa bavarskog premijera Markusa Södera malo dulja, frizura kancelarke se nekim čudom nikako ne mijenja. Je li to možda djelo stilista unatoč “zaključavanju”? I političarke Julia Klöckner i Dorothee Bär se pokazuju s vrhunski oblikovanom kosom unatoč zatvorenim frizerskim salonima – prenosi pisanja njemačkih medija Fenix.

No, frizura nije savršena samo kod njemačkih političara, puno rasprava vodi se i o frizurama nogometaša. Pa tako su “trn u oku” Cehu frizera u Njemačkoj profesionalni nogometaši koji uvijek imaju svježe sređenu frizuru. Kako, ako frizeri ne smiju raditi?, pitaju se u Cehu frizera, pišu njemački mediji. Iz Ceha frizera upozoravaju kako su  profesionalni nogometaši uzor mnogim mladim ljudima, ali i javnim osobama koje sigurno neće poštovati mjere o koronavirusu kad vide toliko sređene frizure svojih idola, makar kad je riječ o odlasku nekom frizeru koji u “lockdownu” radi “na crno”, prenosi Večernji.hr.

Visoke kazne za prekršitelje mjera – Najmanje 250 eura ako vas uhvate prvi put. Ako to ponovite i uhvate vas to je 2.500 eura kazne, a ako ponavljate možete dobiti čak i do 25. 000 eura kazne- rekao je Harald Esser, predsjednik Središnjeg udruženja njemačkih frizera. – Zapravo očekujemo od frizerskih salona da svojim zaposlenicima jasno daju do znanja da trenutačno nije moguće raditi – naglasio je Esser.