Published On: Pon, kol 27th, 2012

NIJE KO ŠEF: Suljagićev vozač,za razliku od Suljagića, tuče muškarce…

On je meni psovao Zlatka Lagumdžiju, a ja njemu mrtvog Aliju, ništa strašno. Reč je o političkim prepucavanjima i razmjeni mišljenja. Ovakvih stvari će biti još i mislim da nema potrebe da se oko toga prave velike tenzije – poručuje Meholjić

 

Vozač Emira Suljagića nokautirao je Meholjića u po bijela dana u restoranu Robne kuće „Srebreničanka“! Šef lokalnog SDP-a naočigled brojnih gostiju, među kojima je bilo i političara, našao se na podu  pošto je koordinatoru bošnjačke kampanje „Glasat ću za Srebrenicu“ i njegovom vozaču, sa kojima je sjedio za istim stolom, poručio: „Je…. vas SDA i mrtvi Alija“!

Svjedoci incidenta, koji se dogodio prekjučer oko 14 sati, tvrde da je Meholjić prije toga svom bivšem partijskom drugu iz SDP-a Suljagiću i njegovom šoferu, koji je bio sa suprugom, psovao sve živo. Ni oni njemu nisu ostajali dužni sve dok Suljagićev vozač nije pobjesnio poslije pominjanja SDA i „mrtvog Alije”.

Očevici kažu da je Meholjić Suljagiću, čim su sjeli za isti sto, počeo da prigovara da njegova kampanja ide u korist SDA, na šta je koordinator kampanje „Glasaću za Srebrenicu” počeo da uzvraća. To je predsjednika OO SDP-a navelo da viče i psuje sve dok Suljagićev šofer burnu raspravu nije završio udarcem od kojeg je Meholjić pao kao pokošen!

U tom trenutku gosti su skočili i zaustavili pobješnjelog vozača da dokrajči ratnog komandanta srebreničke policije. Potom su Suljagić, njegov vozač i vozačeva supruga napustili restoran, dok se Meholjić držao za glavu, ne vjerujući da je „razmjenu mišljenja” završio sa rasječenom arkadom i velikim podlivom koji mu je skoro zatvorio oko.

Ipak, usijane glave su se ohladile odmah poslije obračuna pošto su zaraćene strane vrloi  brzo shvatile da Srebrenica pred izbore bruji o krvavoj tuči bošnjačkih lidera.

– Zbog toga Meholjić nije ni obavijestio policiju o incidentu. Boks meč bošnjačkih vođa sasvim sigurno nije dobra preporuka za mobilizaciju njihovih glasača, kojima neće biti prijatno da se njihovi predstavnici tuku dok oni dolaze sa svih strana i spremaju se za „kampiranje” na dan glasovanja, budući da većina njih i ne pomišlja da živi ovdje – tvrde sugovornici Pressa RS, dodajući da je bruka, ipak, pukla.

Oni ističu da takav skandal nije mogao da se sakrije pošto su boks meč gledali i nezavisni kandidat za načelnika Srebrenice Radojica Ratkovac i funkcioner NSP-a Mile Nikolić. Ni oni, kao ni ostali gosti bifea nisu slutili da će se mirno subotnje popodne izroditi u takvu dramu, pošto su Meholjić i Suljagić u početku normalno razgovarali.

– Činilo se da je to jaranska sjedeljka uprkos tome što je Suljagić napustio SDP i stavio se na čelo kampanje čiji je cilj da Bošnjaci uz pomoć birača od kojih dio nije ni privirio u Srebrenicu osvoje vlast u opštini. Da je Suljagićevo istupanje iz SDP-a razljutilo Meholjića i da on ne može da se pomiri s tim, ratni komandant lokalne policije pokazao je veoma brzo. Prvo je počeo da prigovara Suljagiću da njegova kampanja „Glasaću za Srebrenicu” ide na vodenicu SDA, a onda je to postajalo sve glasnije. Uskoro je čitav restoran grmio od svađe između Meholjića i njegovih gostiju sve dok Suljagićev vozač na pomen SDA i „mrtvog Alije” nije pomahnitao i odalamio Meholjića tako jako da se on sigurno još nije oporavio od tog udarca – tvrdi svjedok boks meča u restoranu „Srebreničanke”.

Dok u policiji kažu da nisu dobili nikakvu prijavu o tuči u restoranu robne kuće, sam Meholjić potvrđuje da je došlo do „incidenta motivisanog političkim nesuglasicama”. Međutim, on nije želeo da potvrdi da ga je vozač Emira Suljagića „patosirao”.

– On je meni psovao Zlatka Lagumdžiju, a ja njemu mrtvog Aliju, ništa strašno. Reč je o političkim prepucavanjima i razmjeni mišljenja. Ovakvih stvari će biti još i mislim da nema potrebe da se oko toga prave velike tenzije – poručuje Meholjić.

Mile Nikolić: Bilo je prilično mučno

Funkcioner srebreničkog NSP-a Mile Nikolić potvrdio je da je informacija o tuči tačna. Nikolić, koji je bio u restoranu kada je Suljagićev vozač nokautirao Meholjića, kaže da je prizor bio „prilično mučan za gledanje”.

– Tačno je da sam sjedio za stolom koji je desetak metara udaljen od mesta gde su sjedili Meholjić, Suljagić, Suljagićev vozač i njegova žena. Ne znam zbog čega je vozač, koga su zvali Admir, udario Hakiju Meholjića, ali je sve to zaista bilo ružno. Hakija je poslije udarca imao rasečenu arkadu i veliki podliv preko oka – svjedoči Nikolić.

Pres

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare