Published On: Sub, svi 22nd, 2021

Nigerijski vojni zapovjednik poginuo u padu vojnog zrakoplova

Vojni zapovjednik general-pukovnik Ibrahim Attahiru poginuo je jučer u padu vojnog zrakoplova tijekom službenog posjeta sjevernoj regiji zemlje Kaduni, gdje se u posljednjim mjesecima pojavljuju sigurnosni problemi, izvijestile su tamošnje vlasti, a prenosi Reuters.

Nigerijska vojska je objavila kako se zrakoplov srušio u blizini zračne luke u Kaduni te da istražuju uzrok nesreće.

Više poginulih

Vlasti su izvijestile da je poginuo vojni zapovjednik Attahiru te drugi vojni časnici.

Predsjednik Muhammadu Buhari poručio je kako je nesreća “smrtni udarac u vrijeme kada su sigurnosne snage spremne završiti sa sigurnosnim izazovima s kojima se suočava zemlja”.

Nesreća se dogodila tri mjeseca nakon što se srušio manji zrakoplov nigerijskog zrakoplovstva nedaleko od zračne luke u Abuji, gdje je pritom poginulo sedmero ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boko Haram i islamska država

Jedna od najmnogoljudnijih država Afrike, Nigerija, i u prošlosti je imala loše rezultate po pitanju zračne sigurnosti, ali vidljivi su napori u poboljšanju.

Predsjednik Buhari imenovao je Attahirua i druge vojne zapovjednike u siječnju nakon godina kritika zbog širenja nasilja islamističkih pobunjenika i naoružanih bandi.

Boko Haram i Islamska država Zapadne Afrike vode već desetljetnu pobunu za koju se procjenjuje da je raselila oko dva milijuna ljudi te ubila njih više od 30.000.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>