Subota, 15 lipnja, 2024

Ni moj pas Pablo neće da ga sluša: 20 kratkih odgovora na 20 Komšićevih ubleha na Face TV!

Must Read
Imao sam nekada malog psa Panchu. Uginuo je. Ujelo ga na Vlašiću nešto, gdje i Vi često boravite, dobio alergijsku reakciju, i dok sam stigao u Travnik, udušio se. U jednoj kolumni sam ga uporedio sa rahmetli Sulejmanom Tihićem, jer je i on, kao Tihić, znao da opali svojim okicama i da mi proda sve svoje želje. Bilo je teško odbiti njegov pogled i želje.

Gledao sam intervju Željka Komšića na FACE TV, koji je samo za one političke nepismene, i na žalost naivne Bošnjake, ispričao takvu količinu ubleha, nebuloza i geopolitičkih opasnosti koje prijete nama ukoliko on i Bakir, koji su vlast k’o i sam Tito, jednom izvise iz tih struktura.

Da se ja pitam, a ne pitam, njima bih dao državnu vlast, jer od nje svakako nema ništa. Bosanskohercegovačku budućnost će odrediti Amerikanci i četničko orijentiran Vučić i kada se dogovore oko Kosova. Do tada, mi ćemo kaskat, svađat se oko neustavnih praznika, ko je počeo rat, a ko ne, i takve slične stvari, koje nemaju dodir sa praktičnim životom građana.

Osmorka, koja je dobila 500 hiljada glasova probosanski orijentiranih građana, mora u naredne četiri godine razbiti kriminalno ekonomske temelje koje su uspostavili i dugo godina održavali potomci i nasljednici udbaških i kosovskih strukutra koji su vezani za organizaciju “Mladi muslimani”, a koja je kasnije činila temelj SDA stanke. Oni su uspjeli, na žalost, napraviti od BiH najveću evropsku kriminalnu rupu, koju su sve zvanične institucije Evropske unije u svojim izvještajima proglasile baš kao takvu!

Prije dvije večeri je nezvanični “zamjenik predsjednika SDA”, a pravno formalno hrvatski član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, na FACE TV iznio strašne insinuacije i optužbe na račun tzv. Osmorke, da se sigurno svaki građanin u FBiH prepao i zabrinuo šta će biti sa nama. Njegov cilj – zadržati Bakira i njegov DF na vlasti u Federaciji BiH, zadržati direktore najjačih preduzeća i zadržati sigurnosno-pravosudni sektor pod kontrolom!

 

Ja ću mu ovom prilikom odgovoriti na 20 njegovih ubleha ili slanih kokica koje prodaje narodu, koje sam mučno slušao!

1. “Čini se da smo se odmakli od EU” – Član Predsjedništva BiH čak 16 GODINA, šta ste uradili po tom pitanju!?

2. “Nisam mogao da prihvatim da postoje hrvatska i bošnjačka preduzeća” –  Pa prihvatili ste da budete dio ”bošnjačke reprezentacije” osam godina, kako vas je Čović kvalificirao, jer je SDA partner HDZ-a kad ste vlast pravili, a DF će dobiti “dio bošnjačke kvote koju joj ustupi SDA”! Tako je i bilo. SDA potpisala sporazum, a Vama ustupila par mjesta. HDZ Vam nije smetao!

3. “Ušao sam u vlast sa HDZ i SNSD i SDA da ovaj NATO put krene naprijed” – Pa NATO ne može ići naprijed dok Amerikanci ne riješe sa Vučićem šta će biti sa Kosovom, a tada će se i ovdje raspetljati i naša stvar! Dok Dodik ne kaže idemo u NATO – nema NATO! Pa to je potvrdio i Bakir Izetbegović! I upravu je!

4. “Ja ne vjerujem u taj projekat Osmorke, ali eto, nije nas niko ni zvao!” – Da Vas neko zovne, a ne treba, odmah bi Vi ušli u vlast! Jedno direktorsko mjesto, kao npr. u Elektroprivredi, što ste tada dobili, i jedno ministarstvo državno, što ste također dobili, sasvim bi bilo dovoljno da Vi prihvatite ulazask. U Vašem intervjuu se osjeti Vaša želja i Vaše nuđenje Osmorci da se pridružite toj koalicij. Jer, bolje išta nego ništa.  Kao što je i bilo zadnjih osam godina!

5. “Jedan ambasador je dolazio i tražio da DF podrži u Klubu Bošnjaka ‘Osmorku’ i rekao, nemojte se brinuti oko vlasti, pa jesam li ja idiot, kako vam uopšte pada na pamet takva rečenica” – Dakle, Vi ovim govorite da je sve uredu, dok Vi ne dobijete dio vlasti! Naravno, do tada, nećete ni podržati! To je valjda ta borba za državu!

6. “Da su nas možda zvali, (iz Osmorke) možda bi bilo drugačije” – Gospodine Predsjedniče, nacionalni interes Bošnjaka i BiH je istjerati Vaše neradnike, ali i Bakirove bandite iz vlasti!

7. “Mi smetamo jer se borimo za građansku državu” – A smeta Vam i osuđujete i zaustavljate namjeru Schmidta da se uvede drugi krug u Domu naroda koji de facto i de jure pravi građansku državu! Zašto Vam smeta drugi krug koji će zakačiti sve jake nacionalne stranke?

8. “Nismo mi sa SDA, mi sa SDA nismo!”  Predsjedniče, Vi ste sada više od osam godina u zvaničnoj vlasti sa SDA! Ali i HDZ i SNSD! Kako Vas nije stid da tako lažete?

9. “Nećemo dati jedan glas ‘Osmorki’ u Domu naroda, da ih ja častim, je li?” – Dakle, državnu i parlamentarnu većinu u oba doma parlamenta, koja se iskazala javno, sveli ste na to da ih ‘Željko časti’?! Zar nije to malo kafanski, obzirom da se radi o Bosni i Hercegovini?

10. “Ja ne vjerujem u Osmorku!” – Koga briga u šta Vi vjerujete, dakle ne vjerujete u demokratsku većinu koja postoji za koju su građani glasali?

11. “Nije Schmidt nametnuo ovo da bi deblokirao vlast nego da zacementira HDZ” – Amandmani Schmidta su jedino zacementirali SDA! HDZ je neupitan jer zbog Vaše pljačke Hrvata, ne postoji nikakva opozicija HDZ-u kod hrvatskog naroda! Jedino ima jaka opozicija kod Bošnjaka jer su Bošnjaci ipak najbrojniji i na neki način demokratski evoluirali i dali 500 hiljada glasova protiv Vas i Bakira! To su činjenice uvaženi Predsjedniče Hrvata koji nikad nije otišao južno dalje od Mostara!

12. “Takav smo napad imali da se to bagateliše da se zemlja podjeli ili teritorijalno ili virtualno kroz izborne jedinice” – Pa o čemu pričate?! Gospodin Sejdić i Finci su nedavno u medijima izjavili kako su shvatili da im da Vaša politika i politika SDA ne želi riješiti pitanje neravnopravnosti! Evo ja ih pozivam neka se izjasne!

13. “Niko od Osmorke nije imao priliku da se testira na nivou vrha države!” – Evo jeste Vi gospodine Komšiću, 16 GODINA SE DOKAZUJETE, a država propada! Jeste li se ikad upitali da nije možda do Vas?
“Dodik jednim laganim korakom ide da kaže, pa stanite ljudi mi nismo više dio ove države, to je ono što je radio Karadžić” – Zašto uopšte tako pričate negativno o Vašem koalicionom partneru sa kojim ste imenovali stotine kadrova u zadnjih osam godina! Deveti januar se dešavao u zadnjih osam godina, sve se odvijalo isto kao neki dan… samo u Banjoj Luci. Pitanje je zašto je ovaj put u Istočnom Sarajevu? Da podjsjetim čitaoce, jer Vi uvijek, gospodine Predsjedniče, računate na njihov zaborav i njihovu naivnost. Nikola Poplašen je u martu 1993. godine, za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, osnovao Srpsku radikalnu stranku, a 1994. godine Vojislav Šešelj imenovao ga je četničkim vojvodom! E za njega je glasao Vaš ministar odbrane u Vijeću ministara! Ako nije tako, demantirajte me. Znam da ne možete jer, evo, ja ću poslat dokumente!

14. “Isto kao što i nama rade. Za koga rade stranci? Beograd ima svoje instrumente preko RS-a. Priča o Izbornom zakonu, trebamo dat’ pola države? Zasto? Njima je Balkan stabilan, ako o njemu odlučuju, ne svako, nego Plenković, Vučić i Rama u Tirani” – A možda Plenković, Čović i ostala ekipa odlučuju i pitaju se, zato što su svoje državne mandate iskoristili da rade za interese za koje rade, a nisu ih proveli u Radićevoj u kafani, i po Vlašiću sa ekipom kod Mehe, gdje se samo baca iz šuplje u prazno? Dok su oni trošili novac, obilazili sve svjetske političke centre, Vi ste se za*ebavali po Sarajevu! A da nije možda do toga?

15. “Treba nas više da državu sačuvamo!” – Ako bi se mi oslanjali na Vas i Vašeg Bakira da nam čuvate državu, neće nas biti!

16. “Nemojte, Senada, tako, pare za kampanju se izvlače iz javnih preduzeća, to tako ide” – Pa što niste nikad podnijeli krivične prijave protiv bilo koga? Ako već znate za ove strašne informacije?

17. “Damir Arnaut je puno bolji kandidat i kompetentniji od Dine Konakovića, ako ćemo o kompetencijama, jer samo to ponavljam!” – Aha, zato ste postavili ‘Šanku’ Mesihovića, inače doktora interne medicine, za savjetnika za vanjske i međunarodne odnose!

18. “Nermin Nikšić je već viđen, a kad je bio premijer, sjećate se kako je bilo! Gori Vatra! Sve zapaljeno! Predsjedništvo!” – Vi ste očigledno pristali na narativ Fikreta Muslimovića, šefa KOS-a, da su SDP ili Fahro Radončić krivi za sve što se dešavalo! Šef odbora za sigurnost SDA, tajkun kome neću ime spominjati radi vlastite sigurnosti, doveo je tada kriminalce, koji trebaju ležati u zatvoru na duži period, da ulete maskirani i bacaju koktele i pale, kako bi se kasnije sve to okrenulo na pojedince, odnosno kako bi se na taj način građani smirili!  

19. “Neka sa Osmorka sa SDA dogovori!”  Naravno, tu sam Vas čekao, to bi bilo najbolje. Da Nikšić, Dino, ekipa, prepuste sve Vama, da nas zaštitite od Dodika i Čovića, jer eto, oni ruše državu, a kao da nisu u zadnjih osam godina, koliko ste sa njima u koalicionim odnosima, kada ste pravili tenderske talove i postavljali direktore!

20. “Nadam se da nije dosadno bilo, bilo je predugo!” – Da, bilo je više nego dosadno! Bilo je degutantno… Vjerujem da je mnogima bilo isto tako, posebno onima, koji nemaju baš sreću kao ja da budu tu gdje jesu! Oni koji ne razumiju ovu podvalu, žao mi je, jer ih svjesno manipulirate i iskorištavate u Vašim pokušajima da nekako ostanete na vlasti!

Želim Vam sve najbolje u životu i nemojte mi šta zamjeriti!

Srdačan pozdrav,

Omer Čevra l depo.ba

 

- Advertisement -

17 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -