Published On: Pet, stu 23rd, 2018

NEVJEROJATNO: Čistačica zbog laganja o obrazovanju osuđena na 10 godina zatvora

Grčka čistačica osuđena je na deset godina zatvora zbog laganja oko svojeg osnovnoškolskog obrazovanja nakon suđenja koje je zgrozilo javnost. Osuđena 53-godišnjakinja radila je 15 godina u državnom vrtiću dok 2014. nije otkriveno da je lažirala potvrdu o svom osnovnoškolskom obrazovanju. Regionalni sud ovaj je mjesec donio osudu o zavaravanju javnosti, prenosi poluslužbena agencija

“Ova odluka jednostavno je nehumana. To je još jedan važan pokazatelj trajnih patogena u pravosudnom sustavu”, priopćila je Helenska liga za ljudska prava (HLHR). Prema optužnici neimenovana je žena izmijenila potvrdu kako bi se činilo da je završila šest godina osnovne škole, što joj je omogućilo zaposlenje na mjestu čistačice. U stvarnosti je završila samo pet godina škole.

Prije tri ili četiri desetljeća u Grčkoj je bilo uobičajeno da djeca odustanu od škole zbog siromaštva, posebice u ruralnim područjima. Visoki tužitelj Vrhovnog suda najavio je da će idući tjedan proučiti pravno tumačenje regionalnog suda, otkrili su pravosudni izvori, prenosi Hina.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare