Published On: Sub, stu 20th, 2021

NEVJEROJATNA VIJEST: Mladi lopov iz BiH postao milijarder, na sudu se nije pojavio, nitko ne zna gdje je

Cijeli narod bio je u zanosu. Međutim, tvrtki iz Ludbrega se 20. srpnja to ljeto pretvorilo u gorko iskustvo, a mladiću iz BiH, koji je postao lopov, u nezaboravno, piše Večernji list BiH.

Naime, mladić je napravio lažnu stranicu banke u kojoj je tvrtka iz Ludbrega (RH) imala otvoren račun. Riječ je o “phishingu” ili mrežnoj krađi identiteta kada pošiljatelj navodi žrtvu da otkrije osobne informacije (obično financijske) njihovim upisivanjem na lažiranu internetsku stranicu čija je poveznica dana u poruci. Adresa i sadržaj te lažirane stranice vrlo su slični adresi i sadržaju neke autentične stranice.

Nakon što je žrtva upisala sve podatke, mladić, danas 26-godišnjak, sebi je prebacio milijun kuna (250 tisuća KM) te, očekivano ili ne, taj novac investirao, pokazat će se, pametno te je za tih 250 tisuća KM kupio 22 tisuće i 42 bitcoina. Tada je 1 bitcoin vrijedio 10-ak tisuća KM, danas vrijedi oko 111.000 KM.

U prijevodu, imovina mladića danas iznosi 2 mlrd., 540 milijuna, 580 tisuća i 365 KM, a kako se doznaje, mladić iz BiH još se nije odvojio od svoje imovine…

Naime, od ljetos, kada je podignuta optužnica u Hrvatskoj, on je nedostupan tamošnjim pravosudnim institucijama. Iz Suda u Varaždinu su za Večernji list potvrdili da je mladiću upućen poziv da 17. studenoga dođe na sjednicu optužnoga vijeća, ali…

– Ova sjednica optužnog vijeća je odgođena. Okrivljenik nije pristupio, niti je vijeće do početka sjednice raspolagalo informacijom je li okrivljenik primio poziv za sjednicu vijeća – priopćili su iz Općinskog suda u Varaždinu.

Bilo je najava i da će se mladom kriminalcu oduzeti nezakonito stečena imovinu, znači, uz tih milijun kuna, i ostaci od bitcoina, no zasad takav epilog nije realan. S obzirom na to da ta priča intrigira javnost, računalni stručnjak s kojim je Večernjak razgovarao ističe mogućnost da se mladić sklonio iz BiH i otišao van.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Hodidjed
Hodidjed
8 mjeseci prije

Čuj sad mladi lopov. Ne, nego IT stručnjak, Start Up, odliv mozgova,Bit coin, phishing….Jednog dana će se o njemu pričati kao o uspješnom ali kontroverznom biznismenu a bit će veći filantrop od Sanele Jenkins. Da i napravit će i hair česmu u rodnom selu.

Zdenko
Zdenko
Šta ti kažeš na ovo?  Hodidjed
8 mjeseci prije

Ma lažu. Ovo je fake news. Ovo nije istina. Ne možeš iz banke izvaditi više od 3000 $, da te ne registruju, provjere, zapišu, a ovaj prebacio, ubacio, dobacio, kupio i eto ga milijarder! Laaaaž!

Srbče
Srbče
Šta ti kažeš na ovo?  Zdenko
8 mjeseci prije

Nije on banku zakino nego nekoga ko je ulazio na racun preko njegove stranice,tj pokusao da udje i ostavio svoje podatke pasword ali ne znam kako je dobio šifrui sa tokena ili elektronskog tokena.Bez tog ne mozes izvrsiti transakciju para sa racuna na racun.Vjerovatno je upao nekome na mobilno bankarstvo.

Zdenko
Zdenko
Šta ti kažeš na ovo?  Hodidjed
8 mjeseci prije

Ili makar jednu burekdžinicu da otvori.. Gdje je petkom happy hour.

Čapljinac
Čapljinac
8 mjeseci prije

Ukrao 250.000 KM, tad je 1 bitkoin vrijedio 11.000 KM. Kaže novinar da je on za tih 250.000 kupio 22.040 bitkoina…pametnom dosta, ne treba dalje čitati😁