Published On: Uto, velj 8th, 2022

NEVJEROJATNA ŠUTNJA: Sve ove godine OHR nije niti riječi rekao o kršenju ustavnih prava manjina u BIH

Manjine u svim zemljama svijeta imaju u određenim parlamentima zajamčene kvote. U te kvote imenuju se putem posebnih listi na način da im većinski narod ne može birati predstavnike. Manjine same sebi tako u Parlamente biraju predstavnike. Tako Bošnjaci primjerice u RH ili Srbi , ili Česi, sami sebi biraju predstavnike u Sabor RH.

U Federaciji BIH postoji klub Ostalih koji je namijenjen Manjinama koje čine najveći dio Ostalih te onim građanina koji se ne osjećaju kao pripadnici jednog od tri konstitutivna naroda.

Cijelo vrijeme taj Klub Ostalih je  pod kontrolom glasova Bošnjaka. Što znači da  SDA i partije oko nje ne majoriziraju samo klub Srba u FBIH ili klub Hrvata nego potpuno nadziru i klub Manjina.

Manjine se u BIH rijetko oglašavaju, jer i nemaju kanala kako to da učinu, a njihova prava u zadnje vrijeme počeli su artikulirati Hrvati u FBIH naglašavajući da je klub Manjina u FBIH potpuno uzurpiran od strane birača koji nisu pripadnici manjinskih skupina.

Sve to dodatno užasava budući da su OSCE-u, OHR-u, US ambasadi , Vijeću Europe, Dunji Mijatović i sličnima puna usta zaštite manjinaca a svo vrijeme pred očima gledaju čistu uzurpaciju manjinskih prava.

Što da ta prava krenu uzurpirati Hrvati u FBIH? Bi li tada ovi uredi konačno progovorili?

Fokusiranost na presudu Sejdić-Finzi stoga dobija novu dimenziju licemjerstva. Ta presuda interesantna je tek u kontekstu pokušaja obesmišljavanja konstitutivnosti. Sam Ustav ionako nije zabranio bilo kojem građaninu da se kandidira na bilo koju konstitutivnu funkciju, neovisno o prebivalištu ili etničkoj pripadnosti. Sve to zabranio im je neustavni izborni zakon, koji je srećom pao. No šutjeti na ovaj skandal, da je klub Manjinaca u FBIH već tolike godine uzurpiran od strane bošnjačkih stranaka, naprosto zvoni na uzbunu.

Hrvatski političari moraju biti glasniji u obrani prava manjinskih zajednica u BIH. Jer upravo tako i njihova bobra za vlastita ustavna prava svog naroda dobija dodatno na težini.

guest
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Dončo
Dončo
3 mjeseci prije

Kako god da okreneš, dok ne istjeramo ohr, bolje je da šute.

Faraon Murat
Faraon Murat
Šta ti kažeš na ovo?  Dončo
3 mjeseci prije

OHR je islamska teroristička organizacija

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Faraon Murat
3 mjeseci prije

Ma nije valjda muratkurat

Izmetbegović
Izmetbegović
3 mjeseci prije

Petro dolari za ohr korumpirana govna koja šute a incko pedofil je uz dolare dobivao i djevojčice u Jablanici. Ali prošla su to vremena reče majčica Rusija i malo zavrni ventile čisto da čuje staru pjesmicu kme, kme, heljp, heljp, hljadno, gljadno, hljadno, gljadno😆

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
3 mjeseci prije

Radio Djogo Pale

Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

OHR je koštao puno više Hrvate, nego Srbe. Od nametnutog Statuta grada Mostara, do pudupiranja unitarizma sa unitarstičkom podvalom tkz Platforme, do podupiranja nelegalnih i nelegitimnih Bošnjaka na pripadajuća hrvatska mjesta u vlasti. Došao vakat- nemere više.

Josko
Josko
3 mjeseci prije

Pa zašto se ovo ne potencira stalno.Treba TVHB i drugi mediji svaku večer pravit prilog o ovome i postavljat pitanja svim političkim akterima.Zašto manjine kojima su uzurpirana prava šute o tome,a javljaju se da podrže priču o nekakvoj građanskoj državi.

Šaćir soros
Šaćir soros
3 mjeseci prije

VELIKI EVROPLJNIN INZKO IDE SVIJETLA OBRAZA PRIVREMENO JE SAČUVAO GENOCIDNU TVOREVINU TZV RS slijedi PRAVNA BITKA ili prava za njeno demontiranje u interesu Mira u evropi i SRPSKOG OBRAZA da se skine genocid kolektiva