Published On: Thu, Jan 2nd, 2020

Netko je u Imotskom djetetu kupio petarde. Neko drugo dijete sada mora na operaciju nosa. Čestitamo!

Iz splitske policije doznaje se da je novogodišnja noć u Splitu protekla mirno. U Imotskom je 13-godišnji dječak zadobio lakšu ozljedu nosa kada je netko u njegovoj blizini bacio petardu.

Splitski su vatrogasci i na Silvestrovo imali pune ruke posla zbog požara koje su dijelom izazvale petarde, rakete, bengalke i ostala pirotehnika, doznaje se jutros u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split.

Već ujutro na Staru godinu u Paraćevoj ulici gasili su požar u poslovnom prostoru gdje su gorjele perilica i sušilica za odjeću, te ostali materijali. Sat vremena kasnije gasili su vatru koja je buknula na umjetnoj travi igrališta na Kili da bi desetak minuta kasnije planuo grm na Pujankama.

Oko 17 sati na Spinutu, u Kaštelanskoj ulici, planula je tenda na balkonu, a kako je pala noć nepoznati izgrednici “tradicionalno” su počeli paliti kontejnere za otpad. Gorjeli su kontejneri na Vrzovom dolcu, u Mosećkoj, Pojišanskoj, na Starom pazaru, Šimićevoj, Mostarskoj, Kupreškoj i na Neslanovcu. Prema procjeni vatrogasaca izgorjelo je dvadesetak metalnih i plastičnih kontejnera.

DVD Split gasio je požar smeća u kontejnerima na nekoliko gradskih lokacija, ali i manji požar na području Vidilice i Varoša gdje je pola sata nakon ponoći gorio kontejner i smeće na otvorenom.

Zapaljeno grmlje gasili su vatrogasci u Sinju, potom u napuštenom objektu u Pučišćima na Braču, gasila se i trava u Podosojama kod Vrlike, sušara u Hrvacama kod Sinja, a zabilježen je i požar trave, borovine i maslina u Kaštel Lukšiću.

Prvog dana nove 2020. godine u 3,20 sati gasio se požar u Docu Donjem kod Omiša gdje je gorjelo krovište sjenice uz kuću, a ugašen je u 4,40 sati. Vatru je gasilo deset vatrogasaca iz Gata, Omiša i Trilja s četiri vozila.

Zabilježen je i požar u kući u Zadvarju koji je buknuo oko 4,30 sati, a ugasili su ga pripadnici DVD Zadvarje, Omiš i Gata nakon sat vremena.