NEŠIĆ IZ OPOZICIJE O BAKIRU “UBOJICI DAYTONA”: Hrvatima nameće, Srbima želi ukinuti i to je to ustavno djelovanje koje prolazi bez sankcija?

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je da je Bakir Izetbegović glavni kočničar u državi i da treba zaboraviti na “lude snove o Bosni i Hercegovini bez Srba i Republike Srpske”.

On smatra da je Izetbegović glavni kočničar BiH dok Hrvatima bira “lažnog člana Predsjedništva”, Srbima želi ukinuti Republiku Srpsku, a njihove legitimne zaštitnice i matice želi udaljiti iz priče o BiH, prenosi Srna.

“I samo neko tko ne želi mir nego sukobe, neko tko ne želi napredak nego mržnju i neko tko mrzi druge narode osim svog to ne razumije, a taj neko je Bakir Izetbegović”, rekao je Nešić.

Izetbegoviću je poručio da je svim Srbima Republika Srpska iznad svega i svake političke razlike, te da zaboravi na “lude snove o BiH bez Srba i njihove Republike”.

Prema njegovim riječima, izbori u BiH su ove godine i bošnjački narod ima šansu da glasanjem pokaže da se razlikuje od onog koji sebe smatra njihovim vođom, bavi se mržnjom prema Srbima i Republici Srpskoj i gubi razumijevanje svakog ozbiljnog međunarodnog faktora, uključujući i Tursku.

Nešić je istaknuo da je veoma važno i dobro da Hrvatska, Srbija i Turska imaju želju da, razumijevajući ravnopravne interese sva tri naroda, pomjere s mrtve točke rješavanje političke krize u BiH, priopćeno je iz DNS-a.