Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

NEREDI UOČI SKUPA BIJELIH NACIONALISTA Guverner Virginije proglasio vanredno stanje, policija rastjerala demonstrante

Must Read

Okupljeni na Sveučilištu Virginia uzvikivali su slogane: “Židovi neće doći na naše mjesto”, “Krv i zemlja”, “Jedan narod, jedna nacija, kraj migracijama”

Guverner Virginije proglasio je izvanredno stanje, a policija je rastjerala stotine prosvjednika u Charlottesvilleu, nakon što su izbili neredi uoči skupa bijelih nacionalista i drugih desničarskih skupina pod nazivom “Ujedinimo desnicu”.
Stotine građana prosvjedovalo je u američkoj saveznoj državi Virginiji protiv planiranog uklanjanja kipa generala Konfederacije Roberta E. Leeja
Okupljeni na Sveučilištu Virginia uzvikivali su slogane: “Židovi neće doći na naše mjesto”, “Krv i zemlja”, “Jedan narod, jedna nacija, kraj migracijama”, prenosi N1.
Prosvjednici su na ovaj način pokazali nezadovoljstvo i ljutnju zbog planiranog uklanjanja kipa generala Konfederacije Roberta E. Leeja koji se nalazi više od stotinu godina u Charlottesvilleu, gradu u središtu Virginije.
Pored grupe koja je protiv uklanjanja kipa, okupili su se i oni koji podržavaju ovakvu odluku. U jednom trenutku došlo je i do napetosti između dvije strane. Intervenirala je i policija koja je smirila dvije sukobljene strane.
Načelnik Charlottesvilleu Mike Signer kritizirao je prosvjede onih koji su protiv uklanjanja kipa nazivajući njihovu šetnju “rasističkom, netolerantnom i ispunjenom zastrašujućom mržnjom”.
I prošlog mjeseca su pristalice Ku Klux Klana organizirale prosvjede.
Spomenici u čast Leeju i drugim čelnicima Konfederacije, gubitničke strane u Američkom građanskom ratu koji je trajao od 1861. do 1865. godine, postali su točka neslaganja u Sjedinjenim Američkim Državama. Mnogi kipovi već su uklonjeni ili preseljeni, ali su ostali i oni čije uklanjanje je tek planirano.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tisuće Britanaca primile su krv zaraženu HIV-om i hepatitisom. Sad će dobiti odštetu

Britanija će platiti više od 12.7 milijarda dolara odštete tisućama pacijenata, sedamdesetih i osamdesetih godina liječenih krvlju zaraženom HIV-om...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -