Published On: Sub, ožu 9th, 2013

NEPROCJENJIVO Ovo je trenutak kad je gluha djevojčica prvi put u životu čula glas!

VIDEO: NEPROCJENJIVO Ovo je trenutak kad je gluha djevojčica prvi put u životu čula glas!

Američka obitelj iz Tulse slavi trenutak kad je gluha djevojčica koju su usvojili iz Kine prvi put u životu mogla čuti i za taj događaj kažu da “oduzima dah”.

Zahvaljujući naprednom implantantu, petogodišnja Jayde Scholl sad čuje i smije se, te sa oduševljenjem sluša glas majke koja ju je posvojila.
U utorak, dan kad je implatant uključen, označen je kraj procesa usvajanja malene Jayde nakon što je prve četiri godine života provela u kineskom sirotištu nakon što je napuštena na gradskom trgu sa svega osam mjeseci.
 
Srećom za djevojčicu, obitelj Scholl je zatražila usvojenje kad je malenu djevojčicu vidjela tijekom putovanja Kinom dvije godine ranije, ali procedura međunarodnog usvajanja je trajala prilično dugo.
Kad je papirologija kompletirana, Jayde je neposredno uoči Božića stigla u Ameriku. Međutim, posvojiteljica Jaqui, koja inače radi u školskom centru za gluhe osobe u Oklahomi, primijetila je da nešto nije u redu s njenom posvojenom kćerkom.
Ubrzo je postavljena dijagnoza i potreba za slušnim aparatićem.
Kad su ga prvi put uključili dogodio se pravi trenutak sreće.
Kad je stigla u SAD Jayde nije mogla govoriti, čuti, niti se služiti znakovnim jezikom. Nakon što ju je obitelj Scholl usvojila djevojčica već koristi oko 50 znakova.