Published On: Čet, sij 4th, 2018

Nemiri u stambenoj zgradi: “Molimo susjedu da prestane stenjat’ kao kobila”

Ni đavo nema tako oštre oči kao susjedi, zapisao je jednom njemački nobelovac Heinrich Boll. A ako pitate susjede u jednoj stambenoj zgradi u Zagrebu, isto se može reći i za njihove uši.

Na panou u prizemlju njihova ulaza, uz one tipične tehničke i općenite obavijesti o kućnom redu, dočekalo ih je upozorenje ljute susjede ili susjeda upućeno očito preglasnoj djevojci u zgradi.

Ljubazno molimo susjedu da prestane stenjat’ kao kobila, stoji u poruci koja počinje pristojno, prema svim zlatnim pravilima bontona, a završava kao pasivno agresivni izljev bijesa. Ali nije to sve. Molba je ubrzo dobila odgovor nekoga od susjeda, očito verziranoga u latinskom.

Amor vincit omnia, citira tip Vergilijevu ljubav pobjeđuje sve pa nastavlja: a i tebi svaki k…. smeta. Mala, udri jače, svi smo uz tebe. Autor je dodao i malo srce na kraju. Ovakvo “dopisivanje” među susjedima nije rijetkost, internet je prepun duhovitih i bizarnih prepiski, ali preporuke stručnjaka (da, postoji i istraživanje o tome) je da se nesporazumi uvijek rješavaju licem u licem, piše Jutarnji.hr.

A na možebitnom kućnom sastanku stanara ovdje moglo bi se potegnuti i pitanje kvalitete izolacije. Jer zidovi su, čini se, pretanki. Znate kako kažu: dobar susjed je zlata vrijedan. Dok god nije preglasan.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare