Petak, 19 travnja, 2024

Nemiri u stambenoj zgradi: “Molimo susjedu da prestane stenjat’ kao kobila”

Must Read

Ni đavo nema tako oštre oči kao susjedi, zapisao je jednom njemački nobelovac Heinrich Boll. A ako pitate susjede u jednoj stambenoj zgradi u Zagrebu, isto se može reći i za njihove uši.

Na panou u prizemlju njihova ulaza, uz one tipične tehničke i općenite obavijesti o kućnom redu, dočekalo ih je upozorenje ljute susjede ili susjeda upućeno očito preglasnoj djevojci u zgradi.

Ljubazno molimo susjedu da prestane stenjat’ kao kobila, stoji u poruci koja počinje pristojno, prema svim zlatnim pravilima bontona, a završava kao pasivno agresivni izljev bijesa. Ali nije to sve. Molba je ubrzo dobila odgovor nekoga od susjeda, očito verziranoga u latinskom.

Amor vincit omnia, citira tip Vergilijevu ljubav pobjeđuje sve pa nastavlja: a i tebi svaki k…. smeta. Mala, udri jače, svi smo uz tebe. Autor je dodao i malo srce na kraju. Ovakvo “dopisivanje” među susjedima nije rijetkost, internet je prepun duhovitih i bizarnih prepiski, ali preporuke stručnjaka (da, postoji i istraživanje o tome) je da se nesporazumi uvijek rješavaju licem u licem, piše Jutarnji.hr.

A na možebitnom kućnom sastanku stanara ovdje moglo bi se potegnuti i pitanje kvalitete izolacije. Jer zidovi su, čini se, pretanki. Znate kako kažu: dobar susjed je zlata vrijedan. Dok god nije preglasan.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -