Published On: Sri, ruj 12th, 2018

HASANOVIĆ: Nemalo sam ostao iznenađen

Nemalo sam ostao iznenađen natpisima u medijima o navodnoj izjavi predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o muslimanima u Hrvatskoj i odnosima koji vladaju u društvu, poručio je predsjednik Mešihata IZ u Hrvatskoj muftija Hasanović

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Aziz ef. Hasanović danas je javnosti uputio priopćenje u kojem reagira na izjavu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović izrečenu u razgovoru za bečki dnevnik Kleine Zeitung u kojem je, između ostaloga, bilo riječi i o muslimanima u Hrvatskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

“Nemalo sam ostao iznenađen natpisima u medijima o navodnoj izjavi predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o muslimanima u Hrvatskoj i odnosima koji vladaju u društvu“, poručio je muftija Hasanović.

Muftija Hasanović je naglasio kako je iznenađen s obzirom na vrlo dobru dosadašnju suradnju s hrvatskom predsjednicom.

Muftija je istaknuo kako je Islamska zajednica u Hrvatskoj vjerska zajednica čije se poslanje temelji na principu naređivanja dobra i radu za opće dobro te odvraćanje od zla.

Ocijenio je kako je Islamska zajednica u Hrvatskoj do sada imala uzornu suradnju i s Uredom predsjednika/ce, predsjednikom Sabora, predsjednikom Vlade, ministrima, raznim državnim službama, drugim vjerskim zajednicama i nevladinim sektorom uopće.

“Izjave ovakvog tipa, ukoliko su istinite, ne doprinose razvoju povjerenja, a isto tako sužavaju prostor za razvoj suradnje u budućnosti, bez obzira što će to biti na štetu svih. Pitanje svih pitanja je zašto bi muslimani u Hrvatskoj, koji su je branili i stvarali sa svojim sugrađanima drugih vjeroispovijesti, trebali biti u strahu i trebaju li? Ako se bilo koji musliman u Hrvatskoj boji, onda se i ja moram bojati, a za to nema razloga i ja se ne bojim. Ljudi se dijele isključivo na dobre i loše, a ne na muslimane i ostale i ja vjerujem da predsjednica dijeli iste vrijednosti po tom pitanju“, stoji u muftijinom priopćenju.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare