Published On: Sri, ruj 26th, 2018

Nema više zagrljaja, nježnih dodira, toplih osmijeha, skidanja peruti sa sakoa… ‘Romansa’ između Macrona i Trumpa pukla brže od one Kolinde i Plenkovića

Najnoviji susret francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, uoči zasjedanja Opće skupštine UN-a u New Yorku protekao je u hladnoj i poslovnoj atmosferi, daleko od njihove nekadašnje prisnosti i “muške romanse”.

“Nema više prijateljskog stiskanja ramena niti nježnog skidanja peruti sa sakoa, a ni Macronove nade da svoje nevjerojatno prijateljstvo s Trumpom iskoristi kako bi obuzdao zapaljive nagone američkog predsjednika”, piše AP.

Tako je njihov susret u ponedjeljak bio u jako hladnom raspoloženju, površno su se rukovali s ledenim izrazima lica, a nakon toga su se odmah složili da se njih dvojica ne slažu. A ne slažu se oko nuklearnog sporazuma s Iranom, Trumpove protekcionističke ekonomske politike i jednostrane podrške Izraelu.

Ovaj susret u potpunom je kontrastu s Trumpovim “uvlačenjem” Macronu prilikom državne večere u travnju i Macronove više nego tople dobrodošlice Trumpovima na Eiffelovu tornju prošle godine.

Trump je Macrona razočarao zbog nekoliko stvari prvenstveno – zbog povlačenja iz Pariškog sporazuma o klimi i nuklearnom sporazumu s Iranom. No, Macron je rekao da će nastaviti s Trumpom surađivati “od slučaja do slučaja” te naglasio da oni nisu rivali, već – pragmatični saveznici.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare