Srijeda, 24 travnja, 2024

Nema više ‘duplih’ imena u Federaciji

Must Read

Nacrt federalnog zakona o osobnom imenu odobrio je Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u nastavku sjednice u Sarajevu i uputio ga u javnu raspravu.
Predlagač zakona, Federalna vlada, kao razloge za njegovo donošenje je navela da određena pitanja u praksi nisu obuhvaćena ili na primjeren način riješena sadašnjim propisima.
”To se prvenstveno odnosi na situaciju kad ime upisano u identifikacijskim ispravama ili u drugim matičnim knjigama ne odgovara imenu upisanom u matičnu knjigu rođenih”, rekao je federalni ministar unutrašnjih poslova Predrag Kurteš.
Nacrtom je propisano opće pravilo da osobno ime osobe koje je upisano u matičnu knjigu rođenih mora biti istovjetno upisano u svim matičnim knjigama i identifikacijskim i drugim ispravama.
Nova je odredba ta po kojoj se upis osobnog imena u matične knjige rođenih za pripadnike nacionalne manjine na jeziku i pismu te manjine obavlja na osobni zahtjev.
Dom naroda Federalnog parlamenta zaključio je da ovaj nacrt zakona o osobnom imenu može poslužiti kao dobra osnova za izradu prijedloga teksta novog zakona o osobnom imenu.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Macan: Raspudići su intelektualci, onda ova sekta to ne može kontrolirati

RASKOL u Mostu, po svemu sudeći, završit će tako što će dvoje istaknutih članova, Marija Selak Raspudić i Nino...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x