Published On: Sri, stu 12th, 2014

Nema suspenzije za Lijanovića

Sud BiH odbio je prijedlog Tužiteljstva BiH da se dopremijeru FBiH i ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerku Ivankoviću Lijanoviću odrede mjere zabrane poduzimanja poslovnih aktivnosti i službenih dužnosti, odnosno da mu se zabrani privremeno obavljanje dužnosti.

Ovo je za Oslobođenje potvrdila Vasvija Vidović, odvjetnica federalnog dopremijera.

Kako se doznaje, Sud je u rješenju naveo da prijedlog Tužiteljstva BiH odbija kao neutemeljen, jer “po zaključku Suda tužitelj nije ponudio dovoljno dokaza, niti argumenata koji bi opravdao izricanje takvih mjera”. Tužitelj je, navodi se u rješenju, parafrazirao zakonske odredbe, ali nije dao konkretan dokaz u tom pravcu.

Sud je, saznajemo, imao u vidu i činjenicu da je period kaznenopravnih radnji za koje se Ivanković Lijanović tereti vezan za izbore, koji su održani 2010. godine. U rješenju je, prema saznanjima, navedeno i to da Tužiteljstvo BiH nije pružilo argumente za tvrdnju da bi osumnjičeni daljim obavljanjem navedenih funkcija nastavio sa radnjama dodjele jednokratnih poticaja, koje bi prouzročile štetu za proračun BiH.

pogled.ba

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare