Nekoliko nelogičnosti OHR-a, OSCE-a i njihovi sukobi s logikom Daytona

1. Ama baš nigdje u Ustavu BIH ne piše da kandidat za bilo koje tijelo vlasti ili instituciju u Srpskoj ili FBIH mora biti građanin BIH s teritorija Srpske odnosno FBIH.

Nigdje ne stoji da član Predsjedništva iz Srpske mora imati prebivalište na tlu RS. Niti da kandidati za predsjednike u FBIH moraju imati prebivalište na tlu FBIH.

Ustav to nigdje nije propisao.

Da je Ustav to propisao to bi značilo da osoba koja je zbog rata protjerana primjerice u Norvešku, nema prava kandidiranja. To bi značilo da je Dayton ozakonio progon. A nije. Dayton je cijeli jedan Aneks posvetio povratku. Možemo li zamisliti da Ustav koji cijeli Aneks posveti povratku zabrani pravo kandidiranja prognanima? Teško.

Zašto onda u Izbornom zakonu stoji da taj koji se kandidira mora imati prebivalište u RS odnosno u FBiH i da građanin jednog entiteta nema pravo kandidiranja u drugom?

Zato što je zakon glup. I onaj tko ga je nametnuo nije čitao Ustav.

Tko je nametnuo taj zakon?

OSCE a potom OHR.

Institucije koje u BIH moraju čuvati Ustav. Dakle tu su na plaćama a nisu ni pročitali Ustav koji navodno brane.

2. Nigdje u Ustavu BIH ne stoji da onaj tko se želi kandidirati za srpskog, hrvatskog ili bošnjačkog člana Predsjedništva mora donijeti pisanu izjavu da se osjeća kao Srbin, Hrvat, Bošnjak. To stoji samo u pravilima CIK-a. Čak ta obveza ne stoji niti u Izbornom zakonu.

 Otkud pravo državi da tjera bilo kojeg kandidata da na komadu papira piše o svojim osjećajima? Kakve veze imaju osjećaji s pravom i pravdom. I što znači uostalom potpisani Komšićev osjećaj na papiru? Čovjek se ubi od dokazivanja antuhrvatstva svojoj biračkoj bazi a potom iziđe na izbore i potajice, dok mu merhamet ne ćiri u papir, napiše da se osjeća kao Hrvat.

Pa ipak OHR ne ukida tu protuustavnu emo odredbu. Naprosto ne rade svoj posao. A tu su . I žele biti pitani i ne žele otići.  A neće da rade. Švabe a ne rade! Kakve su to Švabe?

3. Nigdje u presudi u slučaju Alija Izetbegović, o konstitutivnosti svih na cijelom teritoriju BIH ne piše da se moraju smanjiti ustavna prava Hrvatima u FBIH. I povećati prava Bošnjaka u FBIH. Zapravo presuda traži tek uvođenje Srba u FBIH.

Pa ipak OHR je uvodeći Srbe u FBIH smanjio prava Hrvatima i povećao prava Bošnjacima, te sva srpska prava i prava manjina dodijelio na upravu Bošnjacima.

Je li time provedena presuda Ustavnog suda BIH? Jesu li time Srbi postali konstitutivni? Jesu u onoj mjeri u kojoj će ti isti Srbi u FBIH kazati da im je ok da sve njihove pozicije u FBIH kontroliraju Bošnjaci. Dakle nisu. A Hrvati su zgaženi. Bošnjaci ojačani.

Dakle OHR ne samo da ne čita Ustav BIH nego vrši nasilje nad njim, pogrešno provodeći presude Ustavnog suda BIH, i to putem bonskih ovlasti, za koje prema Daytonu nema pravo.

OHR je nametnuo Statut Grada Mostara koji je također proglašen Neustavnim. Mostar zbog OHR-a nije imao svoj politički razvoj punih 12 godina. Je li ikome OHR zbog ovog platio odštetu? Ispričao se?

No u priči sa Statutom Mostara vidimo kako su odluke OHR-a ipak osporive na Ustavnom sudu BIH. Iako se jednom prilikom bio proglasio nenadležnim za amandmane Visokog predstavnika.

Postoji jedan slučaj i kada OHR nije postupio po odluci Ustavnog suda. Obično OHR , nakon što Ustavni sud donese odluku, a stranke se ne dogovore kako ju implementirati, sam postupi po svojoj volji i nametne izmjene zakona. Osim u slučaju kada Ustavni sud odluči u korist Srba, Hrvata ili Manjina, recimo Židova.

Tako je s Izbornim zakonom. Budući da je Ustavni sud BIH odlučio da Bošnjaci imaju maknuti šape iz kluba Hrvata, Srba i Židova, Švabo se oglušio.

Njemu valjda predstavlja zadovoljstvo gledati kako samo sat vremena zračne linije od Berlina postoji država u kojoj je posve dozvoljeno maltretirati ono malo preostalih Židova, prepolovljene Srbe koje Treći Reich nije dokrajčio i naravno glupe Hrvate. Vječne glupe sluge Nijemaca. Nekako , Hrvati su to možda i zaslužili od Nijemaca. Vrijeme je da konačno i progledaju. Al bogme Srbi i Židovi nisu.

Srpski i židovski narod su u BIH , zbog Schmidtove zemlje u BIH doživjeli genocid. Prljav i gotovo potpun. Nekako je jako opasno, da taj lik nastavlja sada s maltretiranjem prava ta dva naroda u BIH.