Published On: Ned, svi 8th, 2022

Nekoliko nelogičnosti OHR-a, OSCE-a i njihovi sukobi s logikom Daytona

1. Ama baš nigdje u Ustavu BIH ne piše da kandidat za bilo koje tijelo vlasti ili instituciju u Srpskoj ili FBIH mora biti građanin BIH s teritorija Srpske odnosno FBIH.

Nigdje ne stoji da član Predsjedništva iz Srpske mora imati prebivalište na tlu RS. Niti da kandidati za predsjednike u FBIH moraju imati prebivalište na tlu FBIH.

Ustav to nigdje nije propisao.

Da je Ustav to propisao to bi značilo da osoba koja je zbog rata protjerana primjerice u Norvešku, nema prava kandidiranja. To bi značilo da je Dayton ozakonio progon. A nije. Dayton je cijeli jedan Aneks posvetio povratku. Možemo li zamisliti da Ustav koji cijeli Aneks posveti povratku zabrani pravo kandidiranja prognanima? Teško.

Zašto onda u Izbornom zakonu stoji da taj koji se kandidira mora imati prebivalište u RS odnosno u FBiH i da građanin jednog entiteta nema pravo kandidiranja u drugom?

Zato što je zakon glup. I onaj tko ga je nametnuo nije čitao Ustav.

Tko je nametnuo taj zakon?

OSCE a potom OHR.

Institucije koje u BIH moraju čuvati Ustav. Dakle tu su na plaćama a nisu ni pročitali Ustav koji navodno brane.

2. Nigdje u Ustavu BIH ne stoji da onaj tko se želi kandidirati za srpskog, hrvatskog ili bošnjačkog člana Predsjedništva mora donijeti pisanu izjavu da se osjeća kao Srbin, Hrvat, Bošnjak. To stoji samo u pravilima CIK-a. Čak ta obveza ne stoji niti u Izbornom zakonu.

 Otkud pravo državi da tjera bilo kojeg kandidata da na komadu papira piše o svojim osjećajima? Kakve veze imaju osjećaji s pravom i pravdom. I što znači uostalom potpisani Komšićev osjećaj na papiru? Čovjek se ubi od dokazivanja antuhrvatstva svojoj biračkoj bazi a potom iziđe na izbore i potajice, dok mu merhamet ne ćiri u papir, napiše da se osjeća kao Hrvat.

Pa ipak OHR ne ukida tu protuustavnu emo odredbu. Naprosto ne rade svoj posao. A tu su . I žele biti pitani i ne žele otići.  A neće da rade. Švabe a ne rade! Kakve su to Švabe?

3. Nigdje u presudi u slučaju Alija Izetbegović, o konstitutivnosti svih na cijelom teritoriju BIH ne piše da se moraju smanjiti ustavna prava Hrvatima u FBIH. I povećati prava Bošnjaka u FBIH. Zapravo presuda traži tek uvođenje Srba u FBIH.

Pa ipak OHR je uvodeći Srbe u FBIH smanjio prava Hrvatima i povećao prava Bošnjacima, te sva srpska prava i prava manjina dodijelio na upravu Bošnjacima.

Je li time provedena presuda Ustavnog suda BIH? Jesu li time Srbi postali konstitutivni? Jesu u onoj mjeri u kojoj će ti isti Srbi u FBIH kazati da im je ok da sve njihove pozicije u FBIH kontroliraju Bošnjaci. Dakle nisu. A Hrvati su zgaženi. Bošnjaci ojačani.

Dakle OHR ne samo da ne čita Ustav BIH nego vrši nasilje nad njim, pogrešno provodeći presude Ustavnog suda BIH, i to putem bonskih ovlasti, za koje prema Daytonu nema pravo.

OHR je nametnuo Statut Grada Mostara koji je također proglašen Neustavnim. Mostar zbog OHR-a nije imao svoj politički razvoj punih 12 godina. Je li ikome OHR zbog ovog platio odštetu? Ispričao se?

No u priči sa Statutom Mostara vidimo kako su odluke OHR-a ipak osporive na Ustavnom sudu BIH. Iako se jednom prilikom bio proglasio nenadležnim za amandmane Visokog predstavnika.

Postoji jedan slučaj i kada OHR nije postupio po odluci Ustavnog suda. Obično OHR , nakon što Ustavni sud donese odluku, a stranke se ne dogovore kako ju implementirati, sam postupi po svojoj volji i nametne izmjene zakona. Osim u slučaju kada Ustavni sud odluči u korist Srba, Hrvata ili Manjina, recimo Židova.

Tako je s Izbornim zakonom. Budući da je Ustavni sud BIH odlučio da Bošnjaci imaju maknuti šape iz kluba Hrvata, Srba i Židova, Švabo se oglušio.

Njemu valjda predstavlja zadovoljstvo gledati kako samo sat vremena zračne linije od Berlina postoji država u kojoj je posve dozvoljeno maltretirati ono malo preostalih Židova, prepolovljene Srbe koje Treći Reich nije dokrajčio i naravno glupe Hrvate. Vječne glupe sluge Nijemaca. Nekako , Hrvati su to možda i zaslužili od Nijemaca. Vrijeme je da konačno i progledaju. Al bogme Srbi i Židovi nisu.

Srpski i židovski narod su u BIH , zbog Schmidtove zemlje u BIH doživjeli genocid. Prljav i gotovo potpun. Nekako je jako opasno, da taj lik nastavlja sada s maltretiranjem prava ta dva naroda u BIH.

guest
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
putnik83
putnik83
3 mjeseci prije

OHR jednostavno treba prestat komentirat.Poslije 30 godina sve je svima jasno? – valjda?
Što će radit građanin Schmidt potpuno je nebitno.Bečka i Berlinska politika u BIH je poznata još od 18.stoljeća.
Uloga OHR je od početka antidaytonska.Antihrvatska i antisrpska.Dayton je bos.Muslimanima i njihovim zapadnim i istočnim sponzorima bio nužnost.”Zlo” na koje su morali pristat.
U ratu nisu mogli pobjedit.BIH bez ustupaka iz Sarajeva ne bi bilo.
Ispod žita bos.Muslimanima je obećano da će se uz pomoć OHR vremenom BIH prometnu raznim “aneksima” u građansko društvo.
Zar smo mi toliko blesavi da od OHR očekujemo izmjenu izbornog zakona u dijelu oko Domova naroda kojeg je baš OHR nametnuo kako bi dao priliku bos.Muslimanima da ovladaju 1/3 kluba Hrvata i tako ponište Dom naroda kao samu srž AVNOJ-ske BIH,potku Daytona,konsocijacijske demokracije i tronacionalnog društva?

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  putnik83
3 mjeseci prije

Vec nekoliko puta sam to napisala u proteklih 20 dana
Medjutim, partija ocajnicki trazi “Pedra”, dezurnog krivca. Podobni mediji ala ovaj dobili su partijski nalog za usmjeravanje narodnog gnjeva sa partije na Pedra. Vise nego perfidno, pomocu medija koje partija cvrsto kontrolira.

Šišmiš
Šišmiš
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
3 mjeseci prije

Evo Blanke pazi se eto Čovića od kojeg nemožeš da spavaš.

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Šišmiš
3 mjeseci prije

Nece taj nigdje boji se svoje sjene.

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  putnik83
3 mjeseci prije

U Bosni je jedna nacija…PORVACENI i POSRBLJENI su izmišljeni europom i jugoslovenstvom kao SH AGRESIJOM NA BOSNU I BOSNJAKE…

putnik83
putnik83
3 mjeseci prije

Ovo što se Hrvatima događa u BiH događalo se i Izraelcima u tzv.Palestini (rimski naziv za Eretz Izrael od cara Hadrijana) pod britanskom upravom početkom 20.stoljeća.
Mi od njih moramo učiti kako se ponašat kad imaš kolonijalne gospodare,nesklone svjetske sile i neprijateljsko susjedstvo koje te želi otjerat s tvoje povijesne postojbine.
Ako želimo opastat moramo sačuvat biološku bazu i podić natalitet.Danas onaj koji nema 3 i više djece u BIH nije prijatelj svom narodu.
HNS mora učinit sve kako bi financijski potaknuo Baby Boom u hrvatskim krajevim.
Županije i općine moraju osigurat barem po 5 tisuća maraka za svako novorođenče.To je strateško a ne samo socijalno pitanje.Novac se mora nać.
Građanin Schmidt,OHR,”platforma”,PIC su nebitni u jednadžbi.Broj kolijevki mora nadvišavati broj grobova ako se hoćemo veselit budućnosti.
Natalitet,ekonomija,domoljubna svijest.To je oružje kojim se dobijaju bitke našeg vremena.

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  putnik83
3 mjeseci prije

Počinje hebacina..javni natječaj…e ti su dalabu koja pisa na rate a kenja ko tovar ..prrrd.. cionizam ostavi ….utopices se u moru mržnje spram miroljubivog muslimanskog svijeta….muslimane znaju bolje CIONISTI nego oni sami sebe…a znaju i katolike bolje od njih samih,zato je civilizacija i tvoja mržnja u njoj tvoj doprinos

Blanka
Blanka
3 mjeseci prije

Vidim, partija naredila kontrolu stete i usmjeravanje narodnog gnjeva prema OHR. Zadatak dobili partijski mediji 🙂 No pasaran. 😉

Šišmiš
Šišmiš
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
3 mjeseci prije

Đe si ba Blanka .Pazi se eto Čovića

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Šišmiš
3 mjeseci prije

Taj je svoje odsvirao, nece on nigdje….

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
3 mjeseci prije

Srbotitoisticko laprdanje miksano macekovstinom..

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
3 mjeseci prije

Eto zbog svaba su rvati napravili Jasenovac a ne zbog drazinih djikana koljaca HRVATA A posebno bosnjaka istocna ijugoistocna Bosna kao i u zadnjem pohodu..pavelić nije dirao lojalne Srbe već naprotiv komuniste BOSNJAKE i hrvate..NADALJE zbog Smidt ovog naroda eto SRBI sa NEDICEM i RVATI sa Pavelicem su pobili je,,vreje..e hebene teorije…