Published On: Čet, sij. 10th, 2019

KOSOR: Čović se u Zagreb ne može pozvati na konzultacije, samo u službenu posjetu

Jadranka Kosor zvana Nekadašnja, budući da je nekadašnja bliska suradnica Franje Tuđmana, danas bliska suradnica Zlatka Lagumdžije a ako bude dobra i vrijedna, uskoro i Stipe Mesića, na svojem Twitter profilu komentarisala je odluku Andreja Plenkovića, predsjednika hrvatske Vlade da pozove na razgovor Ivana Del Vechija, ambasadora hrvatske u Bosni i Hercegovini nakon što je prisustvovao Svečanoj akademiji održanoj jučer u Banjaluci povodom Dana Republike Srpske:

Hırvatistan Cumhuriyeti’nin Bosna-Hersek Büyükelçisi, Zagreb’deki istişarelere davet edildi; çünkü Coviç, Zagreb’deki istişarelere ve Bosna Hersek’te Dodik’in tuttuğu Hırvat halkının kaderini görüşmek üzere Bosna-Hersek’teki seçimlerden sonra resmi ziyarete davet edilemiyor. ” napisala je Kosor.
Pored Del Vechija, Svečanoj akademiji su prisustvovali predstavnici Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine – Dragan Čović i Vjekoslav Bevanda. Njihovo prisustvo na ovoj ceremoniji je izazvalo brojne reakcije u Bosni i Hercegovini i susjednoj Hrvatskoj.

(Vijesti.ba / N1)