Published On: Pon, pro 9th, 2019

Ne smiruje se drama u Mostaru: Policija napravila kordon, prosvjednici ne odustaju

Prosvjednici poručuju kako ne namjeravaju odustati te da ne žele ”dozvoliti ovakvu anarhiju i samovolju ministra MUP-a HNŽ-a Slađana Bevande i niti bilo koga.

‘Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko neretvanske županije poduzeli su sve mjere i radnje u svojoj nadležnosti i deblokirali ulaz na deponiju Uborak”, potvrdio je za Bljesak.info Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.

Prosvjednici poručuju kako ne namjeravaju odustati te da ne žele ”dozvoliti ovakvu anarhiju i samovolju ministra MUP-a HNŽ-a Slađan Bevande i niti bilo koga”.

”Mi ostajemo ovdje. Čim se oni raziđu mi ćemo opet blokirati i tako u nedogled. Tako ćemo raditi sve dok se ne zatvori deponija Uborak”, kazao je za Bljesak.info Omer Hujdur jedan od predstavnika inicijative ”Jer nas se tiče”.

Podsjetimo, specijalne snage policije uklonile su s puta ispred mostarske Deponije prosvjednike koji nekoliko dana blokiraju odvoz smeća jer je deponiji istekla uporabna dozvola. Policajci su u ponedjeljak rano ujutro silom odvukli prosvjednike ispred kapije J.P. Deponija prilikom čega su neki od prosvjednika zatražili i liječničku pomoć.

Kamioni sa smećem stigli su pred deponiju, a policajci su napravili kordon između kamiona i prosvjednika da mogu neometano proći, prenosi Dnevnik.ba

Marić: Policija je intervenirala sukladno zakonu, deponija je deblokirana

Jake policijske snage i dalje se nalaze na ulazu u deponiju Uborak i osiguravaju neometan ulaz kamiona sa otpadom. Drama pred deponijom je započela u ranim jutarnjim satima i traje još uvijek.

Kako je za Pogled.ba rekao glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljduevit Marić, ekipe su još na terenu i kontroliraju situaciju.

– Sukladno Zakonu o okupljanju i javnom redu i miru policijske snage MUP-a HNŽ su deblokirale deponiju Uborak i započet je odvoz smeća na deponiju. To je sve što možemo reći u ovome trenutku, a dodatne informacije će biti dostupne tijekom dana – rekao je Marić za Pogled.ba.

Mediji su prenijeli kako je u ovim događajima bilo više povrijeđenih osoba, te kako su ekipe hitne pomoći imale niz intervencija.

Građani koji prosvjeduju pred deponijom su poručili kako će se i nakon uhićenja odmah vraćati na ovu lokaciju, tako da će očekuje kako će policija i dalje imati pune ruke posla u ovome slučaju, prenosi Pogled.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare