Published On: Sub, stu. 11th, 2017

Ne pokrene li OHR sankcije protiv SDP-a i DF-a vrijeme je da ih se izbaci iz BIH. Milom ili silom…

Jučer su SDP i DF predstavili način na koji misle srušiti odluku Ustavnog suda. Ustavni sud donio je odluku da se određeni dijelovi Izbornog zakona stavljaju van snage budući da su protuustavni. SDP i DF predlažu da se upravo ti dijelovi koji su proglašeni neustavnima vrate u zakon.

Zamislimo ovo. Ustavni sud ukine dan Republike Srpske. Dodik provede odluku Ustavnog suda tako da izglasuje ponovno Dan Republike Srpske. Možete li zamisliti da Inzko na to ne reagira? Sjetimo se koje su bile reakcije OHR-a. Sjetimo se sankcija US ambasade.

Sjetimo se poziva na uhićenje čelnika SNSD-a koja su dolazila od Reufa Bajrovića. Zašto Bajrović ne poziva danas na uhićenje čelnika SDP-a i DF-a?

Sad se vratimo u FBIH.

Ustavni sud je poručio SDP-u i DF-u : Dom naroda  je predstavničko tijelo, posredno birano, ne neposredno, nakon izbora, koje mora zrcaliti sliku naroda, a ne građana. Dom naroda ne pripada kantonima. Pripada narodima. Svrha mu je da recimo bošnjački narod, ima pravo povući vitalni nacionalni interes, na odluku Vlade FBIH ukoliko smatra da neki zakon direktno ide preko interesa Bošnjaka. Domovi naroda u FBIH imaju tu svrhu. Smisao postojanja srpskog i hrvatskog Doma naroda, nije u građanskoj nego etničkoj, nacionalnoj logici. Koji je smisao Domova naroda ako će sva tri doma naroda kontrolirati Bošnjaci?

SDP i DF  su juče jasno kazali NE USTAVNOM SUDU BIH. NE DRŽAVI BIH. NE SUŽIVOTU. NE ZANIMAJU NAS HRVATI. GAZIT ĆEMO I GAZIMO PO NJIHOVIM PRAVIMA. NE MISLIMO ODUSTATI OD OTIMANJA SRPSKIH PRAVA U FBIH.Ne pristajemo da Dom naroda bude Dom naroda. Želimo da sva tri Doma naroda u FBIH ostanu i dalje što više pod kontrolom Bošnjaka. Za potrebe majorizacije to ćemo nazvati građanskim konceptom. Iako znamo da Dom naroda jest upravo institucija koja predstavlja kolelktiv, konstitutivnost naroda, mi ćemo se praviti glupi. Pošto imamo dobre veze u OHR-u mi ćemo ustati protiv odluke Ustavnog suda, a preko svojih veza dogovorit ćemo da  nas ne sankcioniraju. Čak ćemo se javno hvaliti da imamo potporu američke ambasade iako je g. Hoyt Yee nekolio puta ponovio kako se odluka Ustavnog suda BIH mora provesti.

Na strano SDP i DF nekažnjeno pljuvanje po najvišoj pravosudnoj instituciji u BIH.

Ključno pitanje je sljedeće. Srbi i Hrvati u BIH i onaj dio Bošnjaka kojima je do pravične BIH, žele vidjeti koja je sada reakcija OHR-a i US ambasade. Sada kada odluku Ustavnog suda BIH krše SDP i DF.

Ukoliko OHR ostane šutjeti, hrvatski i srpski lideri, više ne trebaju komunicirati s OHR-om. Niti sa US ambasadom. Ako ove dvije izrazito utjecajne institucije zauzmu nacionalistički probošnjački stav, i ne sankcioniraju SDP i DF, zanima nas tko je taj hrvatski političar, ili srpski koji će s njima nastaviti suradnju?

OHR šutnja na ovaj prijedlog znači jasnu potporu najrazarajućem nacionalizmu u BIH. Većinskom unitarističkom nacionalizmu.

Suradnja s OHR-om u tom slučaju značila bi suradnju s onima koji podupiru nastavak majorizacije u BIH i protuustavno djelovanje.

Hrvatske stanke najveću zaštitu svog naroda mogu provesti samo uz maksimalno pozivanje na Ustav BIH. Ukoliko OHR odšuti SDP/DF intenciju za rušenjem Ustava BIH to će značiti da je OHR ponovno na strani rušenja Ustava.

Takav OHR, takav Inzko i takve strane organizacije morale bi u tom slučaju napustiti BIH. Ako ne milom, onda silom. Pri tome ne mislimo na fizičku silu. TO je praksa OHR-a. Referendumom građana BIH koji bi na ulicama zatražili njihov odlazak iz naše zemlje jasno bi bila upućena poruka svijetu što građani BIH misle o OHR-u i dvostrukim odnosima prema BH nacionalizmima. Potom, ukoliko srpski i hrvatski političari zauzmu odgovoran stav prema svojim narodima te donesu deklaraciju o potpunom prestanku komunikacije s OHR-om i ambasadama koje podržavju najveći nacionalizam u BIH , OHR bi i nakon toga morao otići. OHR tako kompromitiran, više ne bi što imao raditi u BIH.

Podsjetimo se Inzkove reakcije kada je Dodik blokirao provedbu odluke Ustavnog suda: 

Slika zaslona 2017-11-11 u 17.10.15

Pročitajmo Inzkovu reakcije nakon što su SDP i DF predložili vraćanje dokinutih zakona koje je dokinuo Ustavni sud:

NEMA REAKCIJE.

 

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer