Published On: Čet, svi 20th, 2021

NE MOŽE NA KRAJ S ČOVIĆEM? Izetbegović traži uvođenje OSCE-a u pregovore. Onih koji su sve i zakuhali…

Stranka demokratske akcije (SDA) inzistira na tome da u rad Interresorne radne grupe za izmjene Izbornog zakona budu uključeni i predstavnici Venecijanske komisije Vijeća Europe, Europske komisije i OSCE-a.

”Uvođenje europskih demokratskih standarda u izborni sustav Bosne i Hercegovine, a u skladu s preporukama Europske komisije, Venecijanske komisije, OSCE-a i ODIHR-a, jedna je od ključnih obveza na europskom putu Bosne i Hercegovine”, priopćeno je iz SDA.

”Da bi svako buduće rješenje za izborno zakonodavstvo u BiH odgovaralo tim standardima, neophodna je i pomoć stručnjaka iz relevantnih međunarodnih institucija, te stoga iznenađuje otpor SNSD-a i HDZ-a BiH tom prijedlogu, naročito uzimajući u obzir deklarativno opredjeljenje tih stranaka za nastavak i intenziviranje evropskog puta BiH”, kažu u SDA.

Kako je navedeno u priopćenju, ”uklanjanje diskriminatornih odredbi obveza je Bosne i Hercegovine na europskom putu, ali i prema svim građanima kojima su postojećim rješenjima uskraćena osnovna građanska prava”.

Pozvali su sve parlamentarne stranke ”da ulože napore s ciljem postizanja kompromisa kojim bi se uklonio svaki oblik diskriminacije i kojim bi Bosna i Hercegovina dobila ustavni i zakonski okvir usklađen s europskim demokratskim standardima”.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x