NE KRADI POVIJEST DENISE Bećirović za Bošnjake prisvojio cijelu povijest BiH i mudžahedine predstavio kao osloboditelje

Ne samo da je izravno rekao kako stanovnici BiH Hrvati i Srbi u ovoj zemlji nisu dobrodošli, nego je u nedostatku vlastite, Hrvati i Srbima oteo njihovu povijest. A kad nema vlastitu povijest, onda kradi tuđu, već je okušani recept bošnjačke političke i “intelektualne” elite.

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović smatra da ulice, trgove, javne ustanove, institucije iz oblasti obrazovanja, nauke, kulture, sporta, zdravstva treba nazivati, prije svega, imenima bosanskih kraljeva i banova iz doba srednjovjekovne Bosne, vijećnika ZAVNOBiH-a koji su obnovili državnost BiH 1943. i boraca tzv. Armije Republike BiH koji su tobože “obranili nezavisnost BiH od 1992. do 1995.” od njenih stanovnika Srba i Hrvata.

Bećirović je u maniru Bakira Izetbegovića oteo katolicima i pravolsavcima srednjovjekovnu povijest i prisvojio je za Bošnjake koji su nastali 1993. godine. K tomu, veliča i ulogu tzv. ARBIH u posljednjem ratu, iako je ona izvorište ISIL-a a prije toga Al Qaede. TDnevnik.ba podsjeća Bećirovića kako je teror koji danas vidimo po europskim ulicama vježbalo se nad Hrvatima i Srbima po središnjoj i istočnoj Bosni. K tomu, zaboravlja se i da “piloti” koji su napali Ameriku 11.9. imali bh. putovnice i bili su “branioci Bosne” u redovima tzv. ARBiH.

– Teška glupost je konfrontirati antifašiste koji su od 1941. do 1945. obnovili državnost Bosne i Hercegovine i antifašiste koji su od 1992. do 1995. godine očuvali nezavisnost države Bosne i Hercegovine. Nesaglediva je opasnost za budućnost države Bosne i Hercegovine konfrontirati Dan državnost (25.11.1943) i Dan nezavisnosti (1.3.1992.). To mogu raditi samo neznalice ili oni koji ne misle dobro državi Bosni i Hercegovini – smatra Bećirović, priopćeno je iz SDP-a BiH.

– Moramo otklanjati naš zaborav i uspostavljati duhovnu i intelektualnu vezu između bosanske sadašnjosti i naših najboljih predaka koji su stoljećima izgrađivali, razvijali, čuvali i branili našu domovinu – precizira Bećirović, navodeći da za politiku očuvanja i razvoja države BiH nisu korisne “tendenciozne i nepromišljene inicijative o nazivima ulica koje svađaju i dijele bosanskohercegovčke građane, priopćeno je iz SDP-a BiH.

Dnevnik.ba