Published On: Fri, May 27th, 2016

NE IDE HDZ PLAN, BANDIĆ ODUSTAO, NEMA NOVE VEĆINE? ‘Ne može u kući gdje rajngle lete kroz prozor biti sve u redu’

Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je danas predstavio program i pripreme za ovogodišnje izdanje međunarodne vrtne izložbe Floraart, novinari su pitali da komentira kriznu situaciju u Vladi. Bandić je u svom stilu odgovorio da je sve to neozbiljno.

“Ovo je neozbiljna situacija određenih aktera. Da je ovakva koalicija u Zagrebu trajala bi 24 sata, da svatko ode na televiziju i priča što hoće”, rekao je Bandić novinarima i dodao da bi nakon 24 sata takve koalicije u Zagrebu bili novi izbori, javlja Večernji list.

“Ne može u kući gdje rajngle lete kroz prozor biti sve u redu, ta kuća je nesretna, tu nema sreće”, rekao je.

Bandić je prije samo tjedan dana najavljivao da će doći do preslagivanja Vlade te čak govorio da će se broj njegovih zastupnika u Saboru povećavati.

“Zastupnici Kluba rada i solidarnosti rade svoj posao. Trenutačno nas je šest, a za mjesec dana će nas biti desetak. Radimo svoj posao. Dali ste šansu najgoroj vladi u povijesti, koja je bila prije ove, 4 godine. Dajte ovima šansu šest mjeseci da pokažu što znaju, a što ne znaju. Ako znaju, idu dalje, a ako ne znaju, onda će se opet znati što ćemo dalje. Prema tome, nema problema”, rekao je Bandić prije samo tjedan dana, javlja Index.

Danas bi Vlada putem telefonske sjednice trebala odlučiti o odgovoru koji treba uputiti Saboru vezano uz zahtjev za izglasavanjem nepovjerenja Karamarku. Božo Petrov jučer je potvrdio da je Most donio konačnu odluku da Tomislav Karamarko mora otići iz Vlade te da će za njegov opoziv glasovati svi članovi te stranke.

Petrov će održati konferenciju za novinare u 17.30 sati, u prostorijama Mosta nezavisnih lista, Smičiklasova 19, Zagreb,  priopćio je Most. Sjednica Predsjedništva HDZ-a počinje danas u 17 sati.