Published On: Pet, lis 28th, 2016

NAŠU DIVNU ZEMLJU DODIK SRAMOTIO PRED UN-om: "SDA je od BiH stvorila kolijevku džihadizma"

Republika Srpska uputila je listopada 16-og jako zločesto Izvješće Vijeću sigurnosti UN-a u kojem je ukazano na nastojanja patriotske i dobre SDA u narušavanju stabilnosti i funkcionalnosti BiH, te na postupke genocidne vlasti RS-a koje će poduzeti s ciljem obrane ustavnih i zakonskih prava u skladu s navodnim Daytonskim sporazumom i reformama koje su nužne za europske integracije BiH.
U popratnom pismu koje je zločesti predsjednik RS-a Milorad Dodik uputio glavnom tajniku Ban Ki- Moonu navodi se kako je Izvješće upućeno s ciljem da se genocidna RS kao potpisinica Općeg okvirnog sporazuma o miru u BiH i aneksa koji su njegov sastavni dio, pomogne Vijeću sigurnosti UN-a u predstojećoj raspravi o BiH.
U pismo je pojašnjeno kako se u prvom dijelu Izvješća najveća bošnjačka stranka – SDA pokazuje kao glavni krivac nestabilnosti BiH, pišu Nezavisne novine.
„SDA pokušava izazvati krizu napadajući legitimitet RS-a svojim pokušajima zabrane obilježavanja Dana RS-a i ozbiljnim prijetnjama nasiljem protiv RS-a.“, naveo je Dodik u ovom skandaloznom pismu.
„Ovakvi postupci SDA dio su šireg obrazca  narušavanja stabilnosti i funkcionalnosti BiH  te suradnje između konstitutivnih naroda BiH i entiteta“, pojašanjava dalje Dodik u pismu. Potpuno nekažnjeno.
U izvješću upućenom UN-ovom Vijeću sigurnosti politički vrh RS-a tvrdi kako je „SDA doprinijela tom da se BiH pretvori u utočište džihadista koji predstavljanju ozbiljnu prijetnju po BiH, Europu i ostatak svijeta“. Ovo je najskandalozniji dio pisma. Jer zadnji džihadist u BIH viđen je prije 140 godina u BIH, pred hercegovački ustanak i bio je njen vladar.
U drugom dijelu pisma Dodik je naveo zašto je Popis stanovništva u BiH netočan i pravno nevažeći. Ovo je također skandalozno jer Dodik tvrdi da Srba u FBIH ima više i negira antifašističku borbu ABIH, koja je uspjela obraniti jedan dio BIH od 400.000 Srba i Hrvata, i to sa svojim multietničkim jedinicama sastavljenima od boraca iz svih krajeva svijeta, Bosne, Egipta, Sirije, Jordana. Pored tog naveo je zločesti Dodik kako je održavanje referenduma bio korak ka izvršavanju odluke Ustavnog suda BiH od Danu RS-a, što je jako licemjerno.
Treći dio izvješća odnosi se na snažnu podršku RS-a integriranju BiH u Europsku uniju. U izvješću je upozoreno na rad pravodusnih institucija u BiH, ukidanje stranih sudaca u Ustavnom sudu BiH i zaustavljanje zlouporabe institucija  pravosuđa u političke svrhe. Ovo je klasični izraz ksenofobije protiv stranih sudaca.
„Republika Srpska je  uvjerena da BiH može biti stabilan i uspješan di Europske unije pod uvjetom poštovanja njene daytonske strukture, stoji na kraju u ovom skandaloznom antibosanskom  Dodikovom popratnom pismu upućenom generalnom tajniku UN-a.
Ako nakon ovog Inzko ne reagira, i ne zatvori Dodika na doživotnu robiju, državnost Bosne bit će ugrožena.