NASTAVAK RADIKALNE POLITIKE DF-ov Begić nastavlja trovati medijski prostor velikobošnjačkim floskulama; Mein Kampf, Schmidt i Zapad

DF-ov Zlatan Begić nastavlja s radikalnim istupima u kojima širi antizapadnu histeriju. On je jedan od najradikalnijih u kritikama prema visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

Zajedno sa ostalim galamdžijama okupljenih oko radikalnog DF-a, Begić nameće narativ da su izmjene Izbornog zakona ustvari uvođenje u aparthejd nad Bošnjacima.

Begić je nedavno gostovao u emisiji na FTV-u noseći oko ruke bijelu traku na kojoj je pisalo aparthejd.

Sad je otišao korak dalje. Europu i međunarodni zajednicu pokušava nacifizirati.

– Pokušavaju nas uvjeriti da je Europska konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda svojevrstan Main Kampf, a Europski sud za ljudska prava zločinačka organizacija koja donosi presude za masovno uništenje.

Pokušavaju nas uvjeriti da “rad oslobađa”… U stvari, pokušavaju učiniti da zanijemimo, da čak i ne pričamo, da ne tražimo svoja prava. To je pouzdan znak da sebe smatraju višom klasom i rasom.

Njihova poruka je: pobijeni ste, bacani u jame, nad vama je izvršen genocid, UZP, nakon toga ste višestruko diskriminirani kao građani u vlastitoj zemlji – i sad zavežite, možete (još uvijek!) da živite tu (al’ u tišini!), i to vam je dosta s obzirom na to kako vas vidimo i doživljavamo.

Pokušavaju nas uvjeriti da je nenormalno normalno. Neće ići to, analitičari, drugovi, profesori- napisao je Begić na Facebooku.

Gostovanje na FTV

Nama su u Daytonu svezali bijele trake oko ruku i u momentu kada treba da krenemo prema Europi i demokraciji, visoki predstavnik u izbornoj noći je te bijele trake istetovirao na naša tijela i naše ruke – istaknuo je u Rezimeu na FTV Zlatan Begić, zastupnik radikalne bošnjačke stranke Demokratska fronta u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

– Ova bijela traka je znak da nas je on dodatno obilježio, produbio diskriminaciju u BiH, ali i simbol naše borbe koju ćemo provesti. Imam namjeru da mi, “Bosanci” i “Hercegovci”, udarimo pečat na njegovu karijeru. To je čovjek koji je donosi rasistički motivirane zakone, cementirao etničke podjele i diskriminaciju i, na koncu, tetovirao bijele trake na našu ruku.

Smatra da je kandidatski status dimna zavjesa.

– Kandidatski status zapravo ne znači ništa. Možete biti kandidat godinama. Ja sumnjam, a imam i neke informacije da je ovo scenografija gdje mi treba lakše da progutamo ovo što nam je namijenio gospodin Schmidt.

Begić navodi da će, ako se Ustavni sud bude vodio principom ustavne vladavine i vladavine prava, Schmidtova odluka će biti proglašena neustavnom.

– Ukoliko se ne bude vodio tim principima, to bi bila katastrofa za pravnu državu. Ja mislim da bi to bila potpuna derogacija samog Ustavnog suda kao institucije. Visoki predstavnik je u ovom slučaju djelovao kao ustavotvorac i zakonodavac. Očekujem pritiske na suce Ustavnog suda i od strane gospodina Schmidta jer to je čovjek koji djeluje po principu pritiska. Jasno je i očigledno da u tome itekako sudjeluju i američka i britanska veleposlanstvima. Moramo prekinuti mitove da imamo podršku međunarodne zajednice. Nemamo niti smo je ikada imali.