Naredba ministra: Svi koji su podržali ubojicu i veličali zločin bit će procesuirani

NAKON stravičnog višestrukog ubojstva u Gradačcu u BiH koje je potreslo regiju te nakon što je to sve objavljeno na društvenoj mreži Instagram, nadležni su odlučili poduzeti dodatne korake.

Kako je priopćio šef Kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova Ervin Mušinović, resorni ministar će naložiti nadležnim organima poduzimanje adekvatnih koraka u procesuiranju osoba koje su na društvenim mrežama podržale ubojicu i veličale njegove postupke.

“Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak zatražit će od Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona da ispituje sve osobe koje su na društvenim mrežama, a nakon stravičnih ubojstava u Gradačcu, podržavale ubojicu i veličale zločin koji je počinio”, potvrdio je Mušinović.

Također, od svih osoba koje su svojim porukama podržale ubojicu bit će zatraženo da podnesu izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

“Ovo se posebno odnosi na komentare pojedinaca objavljene na dva videosnimka, a koji su uklonjeni od strane inspektora Federalne uprave policije i MUP-a TK. Također, bit će zatraženo da se protiv svih osoba za koje se utvrdi da su počinili kazneno djelo gnusnim porukama podrške ubojicu podnesu izvještaji o počinjenom kaznenom djelu”, dodaje Mušinović.