Published On: Pon, velj 27th, 2023

Napiši najljepše pismo i osvoji vrijedne nagrade!

I ove godine Svjetska poštanska unija (UPU) organizira Međunarodno natjecanje u pisanju pisama za mlade s ciljem poticanja umijeća pisanja i promicanje međunarodnog prijateljstva. U BiH natjecanje zajednički organiziraju tri poštanska operatora – Hrvatska pošta Mostar, BH Pošta i Pošte Srpske. Pismo koje stručni žiri odabere kao najljepše predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem natjecanju.

Svjetska poštanska unija želi podići svijest o sigurnosti djece na cestama te u skladu s tim su odredili novu temu za 52. natjecanje u pisanju pisama, koja glasi: “Zamisli da si super junak i tvoja misija je učiniti sve ceste širom svijeta sigurnijima za djecu. Napiši pismo nekome i objasni koje bi ti super moći bile potrebne u postizanju ove misije”.

Vrijedne nagrade mogu osvojiti mladi ljudi od 9 do 15 godina starosti koji napišu pismo na  zadanu temu i pošalju ga na adresu jednoga od tri bh. poštanska operatora. Originalni rad može sadržavati od 500 do 1000 riječi i mora biti u obliku pisma. Troje prvoplasiranih učenika bit će nagrađeni mobilnim telefonima i novčanim nagradama, koje su ove godine još veće (500, 300 i 200 KM), kao i njihovi nastavnici materinskog jezika (100 KM). Za posebne pohvale i nagrade stručni žiri će izabrati još 8 radova, a njihove autore očekuju prigodni pokloni iznenađenja.

Hrvatska pošta Mostar posebno će nagraditi prigodnim darom (u protuvrijednosti 300 KM) školu iz koje na adresu HP Mostar stigne najljepše pismo.

Natjecanje je otvoreno do 31. ožujka 2023. godine. Propozicije natjecanja i sve ostale informacije se nalaze na službenoj web stranici Hrvatske pošte Mostar.

 

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Republika Shqiptare e Kosovës
Republika Shqiptare e Kosovës
1 mjesec prije

Napisao ja pismo od junak Super Shqiptar će koji leti iznad Srbistan ko grom. On napravio veljiki kanal od Ulcinj kroz Crna Gora ë pustio more da uđe u četniki. Pljivaju krme, popovi, ikone, zajednica od srpska opština, trube, gusle, debelji krme Šešelj, sve do Mađarska sapralo more. Supershqiptari će onda udario munja u voda, ke kostur od sve krmad i četniki sijali ko u diskoteka.

Na kraju Supershqiptari napravio rupa u Kragujevac, ke voda propala sa svi govna od poremećeni Sveti Sava do Kina. Tako pobedila Albanija.

Ako pismo od moje pobedi prvo mesto, će da doniram sve para u ludaru za lečenje poremećeni popovi iz crkva koji mahali sa ćuna na deca.

Last edited 1 mjesec prije by Republika Shqiptare e Kosovës