Nakon što im je odbio veleposlanika zbog neprijateljske deklaracije Bundestaga njemačko veleposlanstvo se pravda Dodiku da je Njemačka za Daytonski sporazum i RS

Optužbe da je Njemačka opredijeljena protiv srpskog naroda su neodržive i neutemeljene, rečeno je u veleposlanstvu Savezne Republike Njemačke u BiH.

– Savezna Republika Njemačka podržava ugovor iz Dejtona, u kojem je utvrđeno i postojanje RS. Njemačka surađuje sa svojim lokalnim i međunarodnim partnerima za funkcionalnu BiH u kojoj su svim njenim građanima sa svim njihovim posebnostima zagarantirana prava, i koja ima budućnost u europskoj obitelji naroda i u EU, odgovorili su iz ovog veleposlanstva na pitanje kako komentiraju stavove Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, da je Njemačka protiv RS i srpskog naroda.

Podsjećamo, Dodik je rekao da je glasao protiv dodjeljivanja agremana novom njemačkom veleposlaniku u BiH jer je “Bundestag usvojio neprijateljsku rezoluciju u kojoj se traži uvođenje građanske BiH i ukidanje Dejtonskog sporazuma, na štetu srpskog i  hrvatskog naroda, a u korist Bošnjaka”, pišu Nezavisne.