NAKON POLICIJSKE POTJERE Četverostruki ubojica Branko Koloper pronađen mrtav kod Vodica

Četverostruki ubojica Branko Koloper nađen je mrtav, potvrdila je hrvatska policija. Kako neslužbeno saznaje Šibenik.in, ubojica si je presudio pištoljem u Vodicama. Nađen je pored svog auta.

“Osoba za koju sumnjamo da je počinitelj je pronađena mrtva pokraj svoga auta koji smo također tražili”, rekao je glasnogovornik šibenske policije Šime Pavić u Dnevniku HRT-a.

Prema prvim policijskim informacijama, Koloperovo tijelo pronađeno je nešto prije 19 sati na otvorenom prostoru nedaleko od Vodica. Pronađeno je i vozilo za kojim je policija tragala, a očevid bi trebao potvrditi je li riječ o samoubojstvu, kako se pretpostavlja, doznaje se u policiji koja nije otkrila njegov identitet.

Načelnik policije Ivica Kostanić je rekao da su na terenu bile sve snage i svi rodovi policije, uključujući i specijalnu i pomorsku policiju.

“Želim zahvaliti građanima. Saznali smo u kojem je vozilu počinitelj, građani su nam dojavili gdje se nalazi. Tada smo našli tijelo pored vozila. Ne mogu reći je li počinitelj vlasnik pekare, ali mogu reći da su sve osobe bile u poslovnim odnosima. Nisu to bile osobe iz krim-miljea, to su bili ozbiljni poslovni ljudi. Prošle godine smo imali samo jedno ubojstvo i njega smo odmah riješili. Šibenik je siguran grad”, rekao je Kostanić u Dnevniku Nove TV.

Načelnik je pozvao građane da se jave ako posjeduju nelegalno oružje.

“Još uvijek ne možemo potvrditi da su svi ubijeni istim oružjem niti govoriti o identitetu žrtava”, rekao je na kraju načelnik Kostanić.

Ubio četiri osobe

Iz izvora bliskih istrazi Hina neslužbeno doznaje da je Koloper, vlasnik tvrtke Matkol u stečaju, u Šibeniku automatskim oružjem likvidirao bračni par Marija i Radojku Danek te Tonija Šparadu, a u Vodicama izvršnog direktora maloprodajnog lanca Djelo Tedija Slamića.

Glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske Šime Pavić Hini je ranije potvrdio da je počinitelj sa žrtvama bio u poslovnom odnosu.

Danek sa suprugom

Ubijena Radojka Danek bila je stečajna upraviteljica Koloperove tvrtke Matkol, ali i šibenska gradska vijećnica iz redova HDZ-a.

Prema pisanju hrvatskih medija, supružnici Danek i Šparada ubijeni su u šibenskim Ražinama, gdje Koloper ima proizvodni pogon. Nakon što ih je izrešetao kalašnjikovom, odvezao se do Vodica gdje je pucao u Slamića ispred njegova dućana./HMS/