Published On: Pet, kol 21st, 2015

PUTNIK IZ HRVATSKE OSTAO ZAPREPAŠTEN Nakon najnovijih prijetnji ISIL-a BiH, zastava islamskih terorista zavijorila se i u Tuzli

– Krenuo sam u Sarajevo i zaprepastio sam se kada sam vidio crnu zastavu, nalik ISIL-ovoj, dok sam prolazio kroz Tuzlu.
Iskreno, nakon što sam to vidio, strah me je bilo dalje putovati i samo sam čekao da dođem do Sarajeva, kazao je za Večernji list čitatelj koji je iz Hrvatske krenuo na put prema Sarajevu i šokirao se vidjevši zastavu koja posljednjih dana ledi krv u žilama.
Čovjek je iz automobila fotografirao prizor i poslao fotografiju na mailom Večernjem listu. Rečeno nam je da ona pripada islamskim teroristima, i to Al-Nusra Fronti.
State Department je prošle godine objavio da se među deset najtraženijih terorista svijeta nalazi pripadnik Al-Nusre, i to Nusret Imamović za kojega je State Department objavio da se bori u Siriji i aktivno podupire nasilni ekstremizam.
Nažalost, zastave terorističkih organizacija u BiH nisu rijetkost. U veljači ove godine u Gornjoj Maoči zavijorila se zastava ISIL-a, a na pomoćnim objektima istaknuta su i druga obilježja ISIL-a.
Zastava zloglasnih terorista zavijorila se i u Ošvama, selu kod Maglaja o kojemu se pisalo da u njemu zemljišta kupuju radikalni islamisti i osobe bliske vehabijskom pokretu. Prema podacima, najmanje 210 osoba iz BiH otišlo je od 2012. do kraja 2014. na ratišta u Siriji i Iraku, a do sad se vratila 51. ISIL je preko svojih portala, koji su prije nekoliko dana zabranjeni u BiH, ponovno uputio ozbiljne prijetnje građanima.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare